Aktywne Wpisy
robercik123007 +247
uwielbiam wchodzić na olx i zgłaszać frajerów co sprzedając coś i manipulują tytułem ogłoszenia np yamaha honda ktm . albo inni co podają cenę z d--y np 12345678 itp
i cyk ogłoszenie skasowane
A na otomoto co dodają ogłoszenie z cena jako odstępne zamiast pełnej . Jest kilku typów co co chwile maja kasowane ogłoszenie i znowu dodawają błędnie. i cyk znowu zgłoszone xD
jestem zdrowo poyebany xD DXd xD
i cyk ogłoszenie skasowane
A na otomoto co dodają ogłoszenie z cena jako odstępne zamiast pełnej . Jest kilku typów co co chwile maja kasowane ogłoszenie i znowu dodawają błędnie. i cyk znowu zgłoszone xD
jestem zdrowo poyebany xD DXd xD
paweucio +72
czemu kiedys to bylo? pilismy gowniane browary w plenerze, w dupsko mi zimno bylo, a i zdarzalo sie ze w zime drzewo do lasu wiezlismy co by ognisko bylo, palilismy route 66,albo inne viceroje i bylo cudownie, dzis jakies 15lat pozniej siedzisz w cieplym domu pijesz co chcesz, palisz co chcesz, jedziesz gdzie chcesz, a najchetniej bys wrocil tam na to ognisko? hashtag opowiescizdupy hashtag kiedytobylo
Z samym serem nie ma problemu (odpadają tylko wszelakie smakowe serki homogenizowane, a przynajmniej te które miałam w domu), gorzej było ze spodem. Nie mogłam dać na dno herbatników, więc upiekłam kukurydziano-ryżowy spód (własny przepis). Chciałam mieć niebanalny smak sernika - pomyślałam o kiedyś tam zmiksowanej żurawinie w słoikach. Na 500g twarogu dałam ~150ml przecieru.
Do masy serowej dosypałam kilka garści grubo siekanych migdałów oraz troszkę zmielonej laski wanilii (nie używam cukru wanilinowego, "tylko oryg1n4ł").
Dolewamy żelatynę i siup do lodówki na 2h.
Smak - OMNOMNOMNOM
Konsystencja - prawilna, orzechy miło chrupią pod zębami
Jestem zadowolona z efektu :3
Jak ktoś by chciał, to mogę opracować przepis :3
@gram_w_mahjonga: podobno lubisz serniki... ;)
#gzw #gotujzwykopem #sernik #ciasto #cotahannah #kolacjazwywlekaczem
@wywlekacz: ;)
Spód:
1/2
p.s nie masz jakiegoś tagu ze swoimi przepisami przypadkiem :D?
Ale dzięki, założę #gth - gotuj z Hannah ;)
Aha, i chyba raczej #gzh. Lub #gotujzhanna ;).
Proszków do serników na zimno? O rany, nigdy czegoś takiego nie używałam. Nigdy nie kupiłam "ciasta w pudełku" :|
Ale ten proszek do serników na zimno to dodaje się do sera czy rozpuszcza w wodzie? Bo jak to drugie, to ten sernik-fix jest "ulepszoną" żelatyną (np. z dodatkiem mąki ziemniaczanej czy aromatów).
Nie korzystam z gotowców, więc nie wiem, jaki jest skład tego produktu.
Często ludzie przepłacają, kupując chociażby "śmietan-fixy" - to sama skrobia ziemniaczana z aromatem śmietankowym. Prosta mąka sprzedawana jako niesamowity środek utrwalający bitą śmietanę.
Tagi zaobserwowane ;).
Oto i toto. Jest nawet instrukcja obsługi.
To nie koniec :3