Czuję się jak w pułapce. Zarabiam na tyle dużo, żeby dużo oszczędzać i w sumie móc sobie zrobić dłuższą przerwę od pracy i się niczym nie przejmować. Z drugiej strony wiem, że drugi raz takiego kontraktu nie znajdę. I tak się kręci.
w sumie móc sobie zrobić dłuższą przerwę od pracy i się niczym nie przejmować. Z drugiej strony wiem, że drugi raz takiego kontraktu nie znajdę.
@sontur: zrób sobie przerwę, a kontrakt znajdziesz. A jeśli teraz jakiś silnie przepłacony to faktycznie zaczekaj - i tak połapią się że jesteś przepłacony i Cię wywalą, ale w takim układzie lepiej zaczekać :) Wtedy sobie zrób przerwę :)
@hellfirehe też tak trochę myślę, żeby trzymać to póki jest. Jak się skończy nie z mojego wyboru to będzie ten czas. @Blomex to OE. W sumie 2 kontrakty, które kompletnie mi się nie nakładają, oba dobrze płatne i w obu mało pracy. No bajka się wydaje.
@sontur: Nie kumam, podejrzewam że mam więcęj niż Ty i zupełnie nie czuję tego uczucia że moge sobie zrobić przerwę od pracy i sie niczym nie przejmować. Dostosuj sobie obecne życie aby wiecej korzystać z życia i ciągnij póki się da jak jest.
Ja mam problem złotej klatki, czyli jest tak dobrze że nie mam motywacji żeby coś zmienić w życiu. Jedyna mozliwosc na zrobienie czegoś wiecej to rozpoczecie swojego
@sontur: Absolutnie nie. Mam 4 dzieci więc wakacyjne wojaże w 6 osób kosztują od 40tys/miesiac w zwyż, raczej w zachdonim kraju 80tys+ na przyzwoitym poziomie(hotel). Wyjazd na 6 miesiecy to raczej zrezygnowanie z pracy z której mam ~100tys/miesiac. Więc porównując wyjechać/nie wyjechac wychodzi mi 150-200tys miesieczcznie róznicy, pół roku to milion zł. Wole popracowac póki są świetne warunki a taki wyjazd zostawie sobie na za 10 lat w 2 osoby
@sontur A ile kosztuje noc dla 6 osób w dużym kraju? pomnóż x30 dodaj bilety na zwiedzanie, transport jedzenie. W USA czy Szwajcarii braknie 80tys . Mozna wynająć mieszkanie/dom na miesiąc w jednym miejscu i byłoby nawet 3x taniej ale wole u siebie w domu siedzieć na dupie. A tanie podróżowanie z 4 młodszych dzieci nie wchodzi w grę. Przenoszenie sie z miejsca na miejsce gdzie nie ma obslugi zabiłoby
@zibizz1: nie wiem skąd się biorą ludzie co niby zarabiają dobrze, niby OE, a jest zdziwiony, że miesiąc wakacji na 6 osób to 80k xD Ja mam dwójkę dzieci i za tydzień leżenia na basenie w ciepłym kraju płacę 25k, czyli 80k by ledwo starczyło na miesiąc dla czwórki, a mówimy o tym, że leżę i nic nie robię. Na miesiąc, żeby było relatywnie tanio to by trzeba było w-----ć
@WyjmijKija Ja nie wiem skad może przyjść do głowy pomysł ze jak masz fajnie poukładane roboty i stawki ponad rynek to może warto by je pieprznac i jechać sobie zwiedzać świat na dłuższy czas oceniając ze ciezko będzie wrócić na ten sam poziom po powrocie.
@zibizz1: młody, bez dzieci i pytanie jakie to są te wysokie stawki. IMO nie trzeba od razu p--------ć. Ja byłem kilka razy przed dziećmi na 3-4 tygodniowym urlopie. Myślę, że jest to wykonalne, a czas jest wystarczająco długi, żeby nie myśleć o normalnym świecie.
Zarabiam na tyle dużo, żeby dużo oszczędzać i w sumie móc sobie zrobić dłuższą przerwę od pracy i się niczym nie przejmować. Z drugiej strony wiem, że drugi raz takiego kontraktu nie znajdę.
I tak się kręci.
#przemysleniazdupy #programista15k #programista25k #programista30k
@sontur: zrób sobie przerwę, a kontrakt znajdziesz.
A jeśli teraz jakiś silnie przepłacony to faktycznie zaczekaj - i tak połapią się że jesteś przepłacony i Cię wywalą, ale w takim układzie lepiej zaczekać :)
Wtedy sobie zrób przerwę :)
@Blomex to OE. W sumie 2 kontrakty, które kompletnie mi się nie nakładają, oba dobrze płatne i w obu mało pracy. No bajka się wydaje.
@sontur: Oświeć człowieka, który nigdy nie pracował dla kontraktorni: co to jest OE?
Ja mam problem złotej klatki, czyli jest tak dobrze że nie mam motywacji żeby coś zmienić w życiu. Jedyna mozliwosc na zrobienie czegoś wiecej to rozpoczecie swojego
Ten obrazek przeszedł mi do głowy