Wpis z mikrobloga

#excel Ktoś wie jak naprawić problem z przeciąganiem formuły w dół. Podczas przeciągania formuła ciągle pokazuje wynik z pierwszego wiersza, a nie przelicza się. Np. podczas wyszukaj pionowo niby pole w formule się zmienia, a wynik jest ciągle z pierwszego wiersza.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WolvvloW: to nie to. Rano wszystko działało dobrze, potem miałem nagle wyłączone przeciąganie formuły. Włączyłem to z powrotem, ale przeciąganie działa w ten sposób, że kopiuje wynik pierwszego wiersza, nawet jak nie jest on zablokowany
  • Odpowiedz
@Tanczacy_z_widlami: excel ma taki ficzur, że jak jednocześnie odpalisz plik, który ma włączone automatyczne obliczanie i obliczanie ręczne, to ten z obliczaniem ręcznym zainfekuje Ci ten drugi plik i w obu będziesz miał od teraz obliczanie ręczne ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) można tak ludzi w c---a robić wysyłając im pliki z
  • Odpowiedz
@memento_mori: to mnie tak zrobili na pedalskiego włamywacza jak tak. Dostałem jakiś plik do uzupełnienia od kolegi, który dostał ten plik z współpracującej firmy, wszystkie skoroszyty zablokowane hasłem, wszędzie w kolumnach listy rozwijane i pewnie jeszcze to obliczenie ręczne było włączone xD
  • Odpowiedz