Wpis z mikrobloga

@opk20 niby co zrobił dla ludzkości?? Kek za pieniądze NASA produkuje rakiety na których zarabia wożąc w kosmos satelity, co to ma wspólnego z robieniem czegokolwiek dla ludzkości?
  • Odpowiedz
@Atari_65XE: starlink żeby mieć szybki internet na zadupiach na całym swiecie, telepatyczne kontrolowanie komputera żeby można grać w tibie będąc sparaliżowanym, podbój rynku samochodów elektrycznych, rakiety wielokrotnego użytku, memy. a ty co zrobiłeś dla ludzkości XD
  • Odpowiedz
@cyborgkombat weź nie rozśmieszaj mnie bo pomyślę że nie skończyłeś podstawówki, jeszcze napisz że hitler zrobił duzo dla ludzkości bo bez eksperymentów na ludziach w komorach ciśnieniowych nie było by lotów w kosmos
  • Odpowiedz
@Atari_65XE: z ciekawości zapytam, kto robi więcej dla postępu technologicznego ludzkości? zazwyczaj jak ktoś jest miszczem to w jednej dziedzinie, a Musk chwyta kilka srok za ogon i jakoś to popycha do przodu
  • Odpowiedz
@Yelonek ciężko w ogóle dyskutować z taką amebą co myśli że firma Muska rozwija jakąś technologię i jest motorem postępu, proponuję wrócić do szkoły na lekcje fizyki
  • Odpowiedz
@Atari_65XE: tak jasne, samo spacex wprowadziło oryginalne rozwiązania typu rakiety wielokrotnego użytku, precyzyjne lądowanie rakiet, starship który pozwoli na wielokrotne misje, starlink już pisałem. A tesla, oj oni też nic nie robią jedynie pierwszy masowy samochód elektryczny, sama najbardziej rozwinięta sieć stacji ładujących ile daje. W ogóle nie rozwijają tam technologii i w ogóle elon zły bo tak na reddicie piszą. Może zamiast nazywać innych amebami to wytkniesz konkretne błędy?
  • Odpowiedz
@cyborgkombat tak mordo, wytwórca rydwanów w Rzymie też był motorem postępu a ten co udoskonalił katapultę to już w ogóle, szkoda że nikt o nich nie pamięta, w sumie nie dziwi mnie że ludzie od krypto nie widzą dalej niż czubek ich nosa
  • Odpowiedz
@Yelonek @cyborgkombat ale mam wam pisać oczywiste oczywistości?
Postęp nie dokonuje się na biurku inżyniera a tym bardziej na biurku CEO który jedynie wykłada kasę, postęp dokonuje się w laboratoriach tj CERN i itp
Tam dziś opisywane są rzeczy dzięki który kolejny wytwórca rydwanów jak Musk za 50 lat będzie zbijać kasę
  • Odpowiedz
@Atari_65XE: ok czyli rozwija, ale za mało (tylko kilka przełomów) więc nazwiemy go głupkiem i wyzyskiwaczem XD Postepu nie dokonuje się tylko w labach, prywatne firmy też dokonują przełomów np taki apple i iphone. Telefony już były a chyba każdy kojarzy prezentację pierwszego iphone, czy to tez nic takiego bo tylko ulepszyli już istniejące koncepcje? To był przełom i tyle, próbujesz odbierać osiągnięcia z jakiegoś powodu.
  • Odpowiedz
postęp dokonuje się w laboratoriach tj CERN i itp

@Atari_65XE: Pewnie wszystkie samochody są zaprojektowane w CERNie i firmy tylko kupują gotowe projekty.

Jak ludzie dokonywali odkryć przed CERNem? Promieniowanie kosmiczne tła zostało odkryte, bo zakłócało antenę, którą zbudowali inżynierowie. Od czasu nastania teorii strun fizyka wyprodukowała mało pożytecznych rzeczy i jest raczej w stagnacji.
  • Odpowiedz