Wpis z mikrobloga

od dluzszego czasu mam tak, ze kupie jakiś nowy tytuł i po chwili grania go wylaczam i nie wracam do niego. nie pamietam kiedy skonczyłem jakas gre. własnie kupilem #ghostoftsushima na #ps5. mam nadzieje, ze w koncu to bedzie cos co mnie wciagnie. widzialem gameplaye i wyglada obiecujaco. ktos przechodził? porwał was? #gry
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ojrzan88: graj tylko w jedną grę naraz i usuń z dysku/schowaj płyty innych gier żebyś nie siedział i się nie zastanawiał a może to a może tamto i Ci przejdzie, sam tak zrobiłem i jak gram tylko w jedną to się bardziej wciągam w świat i fabułę i mam ochotę na granie jak za dzieciaka
  • Odpowiedz
@ojrzan88 z niektórymi grami jest, jak z serialami. Wciągając dopiero po jakimś czasie. W got tak miałem, a ostatecznie znalazła się wśród moich ulubionych grach ever.
Podobnie cieszę się, że dałem szansę kingdom come deliverance, bo na początku mnie nie zachwyciła.
  • Odpowiedz
@ojrzan88: Mi się tak zrobiło od czasu jak kupiłem abonament na plejaku. Praktycznie przestałem kupować nowe gry, bo w ciągu miesiąca kilka pozycji do tego abonamentu wpada, ale nic mnie nie interesuje i naprawdę bardzo rzadko zdarza mi się grać w coś dłużej. Jak się skończy to przechodzę na tą najbardziej podstawową wersję.
  • Odpowiedz
@ojrzan88:

od dluzszego czasu mam tak, ze kupie jakiś nowy tytuł i po chwili grania go wylaczam i nie wracam do niego.

Kilka lat miałem ten sam problem. Aż w końcu przysiadłem i "zmusiłem się" przejść bodajże wiedźmina 3, którego wcześniej 2 razy zaczynałem i porzucałem po chwili. Odkryłem, że najgorsze dla mnie w każdej grze było uczenie się nowych mechanik i świata. Potem już gra mi się z przyjemnością
  • Odpowiedz
@ojrzan88 ja teraz gram w ghost of Tsushima ale już od dłuższego czasu mam tak że nowe gry mnie nie wciągają. Świetnie bawiłem się przy Arkham City i Arkham Asylum mimo że to starocie a grałem na ps3. Jeżeli 88 w nicku to rok urodzenia to chyba znam powód dla którego Cię granie już tak nie bawi ;)
  • Odpowiedz
@Tulej_Tulejka: Kurczę, niedawno zacząłem grać na XSX (wcześniej tuż po premierze na xone, ale nie dało się w to wówczas na nim grać) i po 2h nie zachwycił. Teraz mam możliwość pogrania na PC i w lepszej jakości, mówisz, że warto się przemóc?
  • Odpowiedz
  • 1
@Tulej_Tulejka @Smartek po paru h grania moge powiedziec ze petarda. poki co mega mi sie podoba, a i ze gra nie jest latwa to tylko dla mnie atut. ciekawe jest rozbudowywanie postaci pod wzgledem umiejetnosci. pare godzin gry to za malo zeby komus polecic tytuł, ale na ten moment mega spoko
  • Odpowiedz
@ojrzan88: spróbuj Dark Soulsy. Mnie bardzo wciągnęły, gdy inne gry tak jak Ty odstawiałem po kilku godzinach. Są bardzo trudne, ale też uzależniające.
  • Odpowiedz
@ojrzan88: w Elden Ringa jeszcze nie grałem, trochę mnie przeraża kolejny ogromny otwarty świat, którego nigdy nie ukończę. Dark Soulsy mi się właśnie podobają bo mają mniejszy, bardziej hubowy świat. Gry liniowe mają swoje zalety, bo motywują, żeby przejść dalej. W Dark Soulsach tym blokerem są bossy, których musisz się nauczyć, żeby ich pokonać, ale satysfakcja jest nieporównywalna z żadną inną grą w jaką grałem. Nierzadko aż mi się ręce
  • Odpowiedz