Wpis z mikrobloga

Jednego mirki nie rozumiem. Julia Szeremeta jest sportowcem i reprezentatką naszego kraju w boksie damskim do wagi piórkowej (57 kg) i jednocześnie żołnierzem. Żołnierzom przysługuje mieszkanie blisko jednostki (i tu ważne, bo podobno jest też panną i właśnie przez swój stan cywilny wojsko może ją przerzucać do innych jednostek. Wojsko jedynie nie może zanężnych żołnierzy z dziećmi w ten sposób przerzucać), no ale przysługuje jej z tego tytułu mieszkanie, lub ekwiwalent mieszkaniowy, to dlaczego ona w mediach gada, że szuka mieszkania? xd + teraz od PKOI może dostac, bo zmienili to o srebrni medaliści też dostana po mieszkaniu. To by wychodziło, ze laska ma dwa mieszkania XD te od wojska i teraz z PKOI ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#wojskopolskie #pytanie #paryz2024 #polska
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JasnyBanan: Sam Sobie odpowiedziałeś. Albo mieszkanie-albo ekwiwalent. Skoro szuka mieszkania to go nie ma. No chyba że dostanie od PKOI to ma z głowy. Nie każdy w woju dostaje mieszkanie bo może ich po prostu fizycznie nie być.
Mój kolega też dostawał ekwiwalent.
  • Odpowiedz
@JasnyBanan: Pewnie dostaje mieszkaniówkę 900pln.Fajnie że medal zdobyła ale wstydu nie ma wciąż o tym mieszkaniu wspominać.Inni żołnierze za taką pensję utrzymują całe rodziny i mają gdzie mieszkać.Chyba aż tak drogie mieszkanka nie są w Lublinie żeby ~6 tyś żołdu nie starczyło.Pozatym wojaki mają dobrą zdolność kredytową więc i kurnik 30m2 też by sobie mogła kupić
  • Odpowiedz
@JasnyBanan: TYPIE. Napisz do niej i będziesz wszystko wiedział 😉. Skoro mieszkań jest od groma i mają wybór a ona go szuka to go nie ma. No chyba że publicznie oszukuje w mediach.
  • Odpowiedz
  • 1
@Jan_Paolo_Secondo: Ale za PiSu już żolnierze dostawali od 4 tys netto, a teraz od marca PO podwyższyło do 6 tys brutto, czyli ok 5 tys netto i jesli faktycznie pobiera ten ekwiwalent mieszkaniowy, to razem ma 5,9 tys zł netto i jeszcze to bez podatku, bo w tym miesiącu kończy 21 lat i jest poniżej 26 r życia i jak sam mówisz, że żołnierze mają wysoką zdolność kredytową ¯\(ツ)/¯ a
  • Odpowiedz
  • 1
@Jan_Paolo_Secondo: Serio jest ta zbiórka? I w ogóle to źle wygląda dla jej osoby, troche ją to kompromituje ( ͡° ʖ̯ ͡°) tym bardziej, że wojsko przyznaje mieszkania, a jak by sie im powiedziało o swojej sytuacji mieszkaniowej, to wojsko samo to mieszkanie da, bo tam też ludzie pracują i można sie dogadać, a jak ta zbiórka to prawda, to troche siara i ja na jej
  • Odpowiedz
  • 0
@Squanto: Ale ja i tak mieszkam troche daleko od niej, także nie przygarne, bo by do jednostki musiała dojeżdżać z innegl województwa
( ͡º ͜ʖ͡º) ale to zależh wszystko od niej i tak
( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 0
@Squanto: Ale śmiechy śmiechami. Zobacz jak to w ogóle wygląda i co media jej zrobiły. Tym bardziej, że to nie jest tak, że ona mieszkać nie ma gdzie i w ogóle, bo ona wynajmuje pokój, zarabia blisko 6 tys netto będąc żołnierzem, a z tego tytułu przysługuje jej mieszkanie, serio sytuacja nie jest tragiczna
  • Odpowiedz
@JasnyBanan: Ja to wiem. Ale teraz jak ona szybko tego zamieszania nie ukróci to się to na jej wizerunku może odbić negatywnie. Poza tym coś tam ktoś napisał o zbiórce. Jaka zbiórka jak w końcu ma dostać mieszkanie za medal.
  • Odpowiedz
  • 0
@Squanto: Ja już napisałem skarge do REMu (rada etyki mediów) na wp.pl i do tej zrzutki żeby usunęli to g---o argumentując to tym że to może być zwyczajne oszustwo. Moge zawołać jak odpiszą
( ͡° ͜ʖ ͡°)

No przez takie zbiórki i wrzutki mediów, to ludzie odbiorą ja jako żebraczke ( ͡° ʖ̯ ͡°) doświadczeni sportowcy baliby sie ryzykować swoim wizerunkiem (godność
  • Odpowiedz