Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#pranie #kiciochpyta

Mam pytanie do osób które miały ten sam problem, w czym tkwi sekret tego żeby ciuch po wyciągnięciu z szafy nawet po kilkuletnim leżakowaniu pachniał, wykluczam warunki leżakowania bo to nie to, obstawiam że to sposób prania, suszenia i detergenty, być może nawet samo użytkowanie ciuchów i może mieszanie ich w praniu. Moje ciuchy po praniu pachną albo krótko albo słabo, ile sypiecie proszku do prania a ile płynu do płukania?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim pare lat w szafie i maja pachniec? No takich cudów to nie ma, chyba ze jakis zapach do szafy wrzucisz i nim przejdą. Sprawdz "perfumy do prania". Troszke lepiej działają jak zwykly plyn. Ogolnie duże znaczenie ma suszenie, im materiał dłużej schnie tym mniej pachnie i zaczyna smierdziec tym takim zapachem dlugo schnącego ubrania. Fajne sa pralki z opcja "parową", uzywam do odświeżenia ciuchów jak np długo wisiały.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Ten ciemny płyn do płukania z biedronki, piszą,że to perfumy do prania. Ostro wali, dla mnie za mocno, nawet jak drugi raz uprałem pranie żeby się pozbyć tego smrodu to dziadostwo się nie chciało wyśmierdzieć. Kwiatami wali, ale bardzo mocno.
Kotdog - @mirko_anonim: 
Ten ciemny płyn do płukania z biedronki, piszą,że to perfumy...

źródło: images (2)

Pobierz
  • Odpowiedz
Ten ciemny płyn do płukania z biedronki

@Kotdog: Masz na myśli „Kłębuszek" do ciemnych tkanin? Przecież on nie pachnie kwiatami, bardzo ładny ma zapach. Może przeczyść pralkę calgonem, bo czasem ciuchy śmierdzą od brudnej pralki właśnie.
  • Odpowiedz