Wpis z mikrobloga

ej a pamietacie jak jeszcze w miare niedawno onucki plakaly zeby nie przekazywac polskiego sprzetu wojskowego do Ukrainy i ze to #nienaszawojna ?
Biezaca ukrainska ofensywa pokazala ze wojskowe wsparcie Ukrainy jest najlepsza inwestycja w przyszlosc, a co za tym idzie, powinnismy wysylac wiecej i bardziej nowoczesny sprzet, bo to daje efekty
#ukraina #rosja #wojna #wojsko #polska
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Shatter: No właśnie nie latali po całym kraju. Nie wkroczyli do zachodniej Ukrainy choć przecież mieli taką możliwość ataku z zachodniej Białorusi.
  • Odpowiedz
@stdmat:

Powiedz mi ignorancie, dlaczego Rosja nie zajęła całej Gruzji w 2008?

Czego nie rozumiesz? Myślisz, że ruscy chcą wszystko zająć na zasadzie tu ma być rosja? Po co im to? Chcą, a raczej chcieli poodcinać dawne państwa satelickie od NATO i podporządkować je sobie jak Białoruś obsadając rządy swoimi mariinetkami ignorancie. Porozmaiaj z dziadkami jak było skoro historia to twoja pięta Achillesa.
  • Odpowiedz
@Smarek37: Dlaczego nie podporządkowali sobie Gruzji w 2008? Skoro Łukaszenka to rosyjska marionetka to dlaczego wojska białoruskie nie biorą udziału w wojnie?
  • Odpowiedz
Jakbynim wtedy lekko poszło to już dawno i my bylibyśmy rosją

Myślisz, że ruscy chcą wszystko zająć na zasadzie tu ma być rosja?

@Smarek37: Swoją drogą sam sobie przeczysz, geniuszu XD
  • Odpowiedz
@stdmat:

Swoją drogą sam sobie przeczysz, geniuszu XD

Nie łap mnie za słówka jak typowy konfederata. Napisałem tam że na zasadzie Białorusi. To tak samo jak być rosją tylko pod inną nazwą.bjeżelibtego nie rozumiesz to szkoda mojego czasu.
  • Odpowiedz
@stdmat:

Skoro Łukaszenka to rosyjska marionetka to dlaczego wojska białoruskie nie biorą udziału w wojnie?

Typie, nie wykorzystywali Białorusi do wojny jak szli na Kijów? Denencja? Jak wyobrażasz sobie wysłanie białoruskich żołnierzy typowo na front? Przecież to tak samo jakby Natowskie wojska weszły do wijny,bpełna eskalacja XD
  • Odpowiedz
@stdmat:

Skoro Łukaszenka to rosyjska marionetka to dlaczego wojska białoruskie nie biorą udziału w wojnie?

Typie, nie wykorzystywali Białorusi do wojny jak szli na Kijów? Demencja? Jak wyobrażasz sobie wysłanie białoruskich żołnierzy typowo na front? Przecież to tak samo jakby Natowskie wojska weszły do wojny, pełna eskalacja XD
  • Odpowiedz
@BasedMan zmasowany atak ukraińskich trolli trwa. Wspieranie obcej gospodarki najlepszą inwestycją xDDDDDD Najlepszą inwestycją jest przede wszystkim rozwój swojej armii oraz przemysłu energetycznego i zbrojeniowego, a nie obcego, skorumpowanego państwa, rywalizującego z Polską.
  • Odpowiedz
Nie łap mnie za słówka jak typowy konfederata. Napisałem tam że na zasadzie Białorusi.

@Smarek37: Napisałeś "rosją a przynajmniej Białorusią" czyli wyraźnie rozdzieliłeś te dwa przypadki.

Typie, nie wykorzystywali Białorusi do wojny jak szli na Kijów?
  • Odpowiedz
@stdmat:

co Rosję ma obchodzić, że dojdzie do eskalacji konfliktu na osi Białoruś-Ukraina?

Nie no beton, zero myślenia. Marnujesz mój czas trolu. Jeszcze z jakimś Kuwejtem wyjeżdża.
  • Odpowiedz
@Kreation: Rosja w obecnym stanie nigdy nie zaatakuje żadnego kraju NATO. Zupełnie straciła zdolności do przeprowadzenia sensownej ofensywy. Jedynie co mogą zrobić, to walić shahedami i inną prymitywną i tanią bronią po celach cywilnych, ale tego nie zrobią. Oni nie są w stanie zaatakować żadnego z o wiele słabszych krajów bałtyckich - Litwy, Łotwy i Estonii - a mieliby najechać na Polskę? Nie bądź śmieszny.
  • Odpowiedz
@stdmat: Bo w 2008 udawali jeszcze kraj europejski. Zauważ, że Rosja wysłała swoje wojska dopiero gdy Gruzja wkroczyła do zbuntowanych republik. Analogicznie było w 2014 Krym został teoretycznie zdobyty przez niezidentyfikowane zielone ludziki. Poza tym większość rosyjska na tym półwyspie trochę usprawiedliwiała ich działanie a podejrzewam, że gdyby Rosjanie przeprowadzili uczciwie referendum to i tak większość mieszkańców zagłosowała by za niepodległością czy przyłączeniem do Rosji bo 70% mieszkańców to byli
  • Odpowiedz
@Smarek37: zapytaj się ich o ziemie utracone, o ich wyższość nad innymi narodami, o to jak Polaków chętnie leczą w swoich szpitalach itp. Przykłady można mnożyć i nie są to żadne stereotypy.
  • Odpowiedz