Wpis z mikrobloga

Nadal nie potrafię ocenić, czy ona tak na serio, czy to był zamierzony i bardzo subtelny trolling.

Rachael Gunn, 36-latka z doktoratem w "Cultural Movement", cokolwiek to jest. Jakimś cudem przekonała Australię, żeby wysłała ją i sfinansowała jej występ na igrzyskach w Paryżu. Zdobyła 0 punktów i stała się memem.

#igrzyska #olimpiada #paryz2024 #australia #taniec
lewoprawo - Nadal nie potrafię ocenić, czy ona tak na serio, czy to był zamierzony i ...
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lewoprawo: Mam wrażenie, ze to jest trolling. Nie potrafię się ruszać w tańcu, słoń ciągnący wóz z węglem miałby na parkiecie więcej wdzięku niż ja ale mam wrażenie, że zatańczyłbym tam lepiej niż ona. Nie wierzę, że nie zrobiła w balona australijskiego związku, by się dostać na Igrzyska.
  • Odpowiedz
  • 6
@lewoprawo to nie jest trolling. Ona wykłada na uczelni contemporary dance i to co zaprezentowała to jest właśnie contemporary dance. Są ludzie, którzy się tego "uczą" i ćwiczą i twierdzą, że jest to "rodzaj tańca", podobnie jak niektórzy twierdzą, że sztuka nowoczesna "contrmporary art" jest sztuką.

Ludzie, którzy prezentują contemporary dance uważają że wyraża on ich osobowość i takie tam. Oczywiście polega to na różnego rodzaju skakaniu, fikolkach i przede wszystkim
WykopX - @lewoprawo to nie jest trolling. Ona wykłada na uczelni contemporary dance i...

źródło: temp_file56544386020339835

Pobierz
  • Odpowiedz
@lewoprawo: gdzieś czytałem, że niby do tego występu przygotowywała się z 30 min. To miał być trolling, bo dzięki temu jest niby teraz "najsławniejszym" breakdancerem. Tylko co to za sława jak się wszyscy z Ciebie śmieją xd
  • Odpowiedz
@lewoprawo Czytałem jakiś artykuł, że MKOL powierzył organizacje zawodów jakiemuś związkowi tańca, który kompletnie nie zna się na breakdance, więc w każdym kraju wybrali jakąś organizacje, która miała się zająć wewnętrznymi eliminacjami. W przypadku Australii prezeską organizacji była właśnie ta babka i na reprezentanta wybrała siebie, a na trenera swojego męża ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@WykopX: Wypowiedział się ekspert od tańca i sztuki XD
No breakdance to nie był, więc nie wiem po co ją wysyłali.
Ale wyśmiewanie tańca i uważanie że jest c-----y jest słabe, tańcem też sebastiany nazywają machanie łapami i podskoki w miejscu, ale pewnie ciebie to nie rusza bo pewnie wyrażają siebie po kilku dropsach?
Albo kibice darcie się na stadionie nazywają śpiewem.
Albo asy od graffiti swoje dzieła nazywają "sztuką"
  • Odpowiedz
  • 0
@andrzej-roman wiesz co, nie znam żadnego Sebastiana i nie obracam sie w kregach kiboli, więc nie wiem co oni tancza, ale jesli Ty i twoi koledzy lubicie sobie poskakać pod stadionem to droga wolna, skaczcie.

Natomiast mam kilka znajomych, które akurat cwicza contemporary dance, więc miałem okazję nie tylko widzieć to na żywo, ale też sporo na ten temat posluchać, chociaż daleko mi do studiów na Wyzszej Szkole Contemporary w Australii.
  • Odpowiedz