Aktywne Wpisy
Femme-nie-Fatale +154
Wykop tak zrył mi banie, że jak przechodziłam teraz obok jakiejś białej laski ze śniadym dzieckiem, to jedyne co miałam w głowie to MOKEBE, PRZYPADKOWY MUXRZY-N i OREO XDDDD
#przypadkowymurzyn #rozowepaski #mokebe #zwiazki
#przypadkowymurzyn #rozowepaski #mokebe #zwiazki
PiotrFr +78
https://edition.cnn.com/2024/03/10/politics/russia-artillery-shell-production-us-europe-ukraine/index.html
Dlaczego nasi siewcy strachu dotarli nawet do CNN, amerykańskiego Kongresu i urzędników NATO? Czy nie mogą oni przeczytać na wykopie, ze Rosja jest słaba i nic nie znaczy, Chiny za chwile sie rozpadną, a USA będzie do końca wszechświata bronić komfortu polskich wykopowych masturbatorów za darmo?
#bartosiak #geopolityka #ukraina #wojna #usa #geopolityka
@mfg56: pan oficyjer tylko to miał pod ruką
@mfg56: Uważasz, że przez te pół roku sytuacja dramatycznie sie zmieniła i nagle Europa i USA zaczeły produkować więcej pocisków niż Rosja? Jak mówi artykuł:
Skoro mówimy o końcu 2025, to w jaki sposób sytuacja mogła sie
@mfg56: Tutaj masz artykuł sprzed miesiąca z Radia Wolna Europa:
@Atari_65XE: Typowy wykopek jest typowy. Czyli w razie wojny gdybyś miał możliwość użycia zamiast 3 milionów pocisków np 6 milionów po sprowadzeniu połowy z innego kierunku to byś tego nie zrobił? Bo każde normalne państwo w wypadku pełnoskalowej wojny robiłoby wszystko by mieć jak najwięcej broni czy amunicji i to robi Rosja jak i Ukraina.
@mfg56: W jaki sposób przez te pół roku zmieniła sie sytuacja jeśli chodzi o produkcje pocisków artyleryjskich? Tak naprawde, to jak zmieniła sie przez ostatnie 2 lata? Czy podlinkowany przeze mnie artykuł z Radia Wolna Europa coś zmienia?
@Atari_65XE: Najzabawniejsze, że tak mówią wyłącznie ukraińskie trolle.
a) amunicja artyleryjska to chyba jedyna rzecz gdzie r0sja prześciga NATO xD
b) amunicję mają o wiele mniej precyzyjną- wolisz 1 pocisk który zniszczy kolumnę wroga czy 5 które w ogóle nie trafią?
NATO nawet nie jest w stanie wojny. Pomimo niby gigantycznej przewagi materiałowej, ataku z dwóch stron przez ponad 2 lata r0sja nie jest w stanie podbić prawie najbiedniejszego kraju Europy (w gorszej sytuacji była Mołdawia) na kroplówce gdzie jest część