Aktywne Wpisy
Quear +2
smutne ze jakos od 8 lat wiedzialam co chce robic w zyciu i na jaki kierunek isc jednak im blizej tym coraz bardziej mi sie tego odechciewa i wydaje mi sie ze sie nie nadaje w ogole XD to co teraz mi sie wydaje wymarzona praca to chyba tylko speedrun to bezdomnosci albo reszty zycia z depresja ( ͡° ʖ̯ ͡°) pies dla atencji
Borsukii +6
Top1 najlepszych czesci kobiety
Do tego oba te przejścia są przeprowadzone przez 3 pasy jednej z najważniejszych ulic w mieście i nikomu się nie zaświeciło w głowie, że to już na dzień dobry jest niebezpieczny pomysł. W większości krajów które zwiedziłem nie widziałem przejść przez 3 pasy bez świateł, no ale wiadomo my jesteśmy wyjątkowi.
Do tego od kiedy miasto #wroclaw poszło w stronę bycia bardziej ekologicznym i rzadziej kosi trawy i krzewy to wypatrzeć kogoś na tych przejściach jak przechodzą od centrum to trzeba być ambitnym. Powodzenia jak jesteś tutaj przejazdem i skupiasz się jak jechać po drodze gdzie nie widać pasów.
Nawet jak wysiądziesz na przystanku tramwajowym na rondzie który jest w stronę centrum to jak chcez dojść do Sudeckiej przejdziesz korzystając z tego przejścia 185 metrów zamiast 245 metrów. Rozumiem, że 1/3 to jest dużo tylko jak dużo ludzi z tego przejścia korzysta?
Do tego warto dodać, że oni zamontowali te progi kiedy zaraz chcą robić remont na rondzie. Geniusz konserwator zabytków chce zachować kostkę brukową i jak mówi mirek @editores nawet chcą zostawić tory.
Do tego po co ma zostać ta kostka? Bo jest zabudowa historyczna na Rondzie. Nieistotne, że poł ronda (zaznaczone na niebiesko) to nowe budynki więc po ciul zostawiać tą kostkę?
To miasto jest po prostu jednym wielkim memem.
Na skrzyżowaniu Śleżna/Pułtuska progi zwalniające spełniły swoją rolę - skończyły się tam niebezpieczne wyścigi samochodów do świateł. A progi są tak wyprofilowane, że można je pokonać z predkością 30 km/h. I jeśli mam wybierać czy jechać przez progi 30km/h czy stać w miejscu na światłach to wolę rozwiązanie z progami, bo wtedy
no ale jednak kompletnie nie ma widocznosci przechodzac od strony ronda - ani nie widac samochodow ani pieszych, a
A nie, czekaj ( ͡º ͜ʖ͡º)
Sprawdzając na necie to jest ok 5m do przejścia dla pieszych, czemu nie 10? Bo progi wyszłyby idealnie na skrzyżowaniu z sudecką
Przynajmniej te na
@Uwazny_Obserwator: No tam to się zaczęło. Tam tłumaczą, że dla szkoły.
@996ef650daf32b92bf708bc9376908ea: po pierwszym wyścigu rozwaliliby sobie zawieszenie
Pic related jeden z moich ulubieńców, tramwaj musi tam 3 razy stawać, najpierw na przystanku a za chwilę na pasach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mało kto wie przecież w tym kraju, że przed tramwajem nie ma pierwszeństwa. No to ciul. Na Piłsudskiego zrobimy takie 3. Na Hubskiej kolejne 3 albo 4. A kolejnych nawet nie chce mi się przypominać xD
Jest pięknie xD
oni powinni wyrezać tam te krzaczory i zrobić rabatę z niskimi roślinami
@Darth_Gohan:
No ale przejścia przez tory są (dwa) i można z nich korzystać np. w ten sposób. I jest krócej niż dookoła ronda.
@deryt: Nie no zajebiście tylko powiedz mi ile na tym zyskujesz metrów? Podałem jasno 185 vs 245 jak idziesz od przystanku do Sudeckiej. Tak jak Ty narysowałeś to ten dodatkowy odcinek od Zaporoskiej do przystanku:
wariant z przejściem jakieś 90 metrów vs 100 metrów jakby przejścia nie było. Łącznie nadrobisz niesamowite 60 + 10 metrów. Liczmy nawet 80 bo nie liczyłem tego super dokładnie.
Nie wiem jak wielu ludzi chodzi w kierunku Sudecka -> Zaporoska i vice versa, ale jestem w stanie się założyć, że jednak nie są to ogromne grupy. Ja rozumiem, że kierowcy nie są najważniejsi w ruchu w tkance miejskiej. Ja wiem, że mamy dbać o pieszych, ale robienie takich przejść przez 3 pasy to jest
@996ef650daf32b92bf708bc9376908ea: tu są, w innym miejscu nie są. Niemal przed każdym zwalniam do 10 km/h i często ktoś wtedy musi mnie wyprzedzać. Jak to wpływa na bezpieczeństwo? Nie wiem, ale się domyślam.
dodałbym przejście dla pieszych za przystankiem rondo przy środku ronda ale niestety nie ma tam ulicy, gdyby była ulica to to przejście już by tam było ale że jest sama trakcja tramwajowa to nie.
ps. Czy te przejściia tam są czy nie ludzie i tak przebiegają przez rondo (vide na Kamienną czy na Pretficza).