Wpis z mikrobloga

Rok 2024
Samochody mają już automatyczne skrzynie biegów, kamerki, asystę parkowania, chyba nawet autopilota, pamięć foteli, obsługę głosem, powłoki na szyby i lakier, opony wielosezonowe i nie wiadomo ile systemów bezpieczeństwa. Napędzane są benzyną, olejami, gazem w różnych postaciach, prądem i nawet wodorem. Można maszyny sprowadzać pewnie z każdego zakątka świata. Pewnie można nawet dokupić funkcję robienia gały na autostradzie.
Ale nadal nie ma patentu na wyeliminowanie przygłupów, których mentalnie stać jedynie na głośny wydech i umyślne uprzykrzanie innym życia. Powinno się na nich polować i każdemu takiemu pedałowi nabić rurę w dupę i gazować aż nie wyjebią tłoki. Głośny to może być traktor, kopara, pociung, a nie wsiurowóz między blokami
#motoryzacja #patologiazmiasta #polskiedrogi #wsiury
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Schizotypoidal: a ja tam lubie głośne wydechy jeśli jest to cokolwiek innego poza benzyną od VAG ze sztucznymi popsami lub dieselem i nara.
tacy też są co lubią posłuchać jak ktoś da w palnik dla uciechy innych. ja na przykłąd nienawidze darcia japy małych bąbelków i nikomu nic nie robie z tego powodu.
nie każdy jeździ frajerskim autem i krzywi ryj jak ktoś jedzie czymś fajniejszym :P
  • Odpowiedz
  • 26
@stary_grat
Szanse na darcie japy dziecka w środku nocy są chyba 10 razy mniejsze niż piłowanie zabawek dla niedorozwojów
Nikt też celowo nie przerabia własnego dziecka tak, żeby ryczało jak to dziadostwo
Chyba nikt też nie robi czegoś tak uciążliwego jak darcie dziecka dla własnej frajdy
Głos dziecka nie niesie się aż tak kilka skrzyżowań dalej
  • Odpowiedz
@Schizotypoidal: robisz podstawowy błąd który popełniają też inni non-fanboye. A mianowicie mierzysz tego człeka swoją miarą, że auto to musi być na pokaz, dla somsiada żeby mu gula skoczyła. Że to wyraz jakiegoś statusu i wyższości nad innymi. Świetnie to podsumował złomnik swego czasu. A taki chłopek który ma "głośny wydech" albo popsy ma totalnie w dupie wszystkich ludzi dookoła :D JEMU podoba się jak to brzmi i dla NIEGO
  • Odpowiedz
  • 1
@Pietter
Nie założyłem, że jest to jedyny motyw takiego czegoś. Choć faktycznie mogło to tak wyglądać.
No i jednocześnie nie przejmując się takim czymś, uzasadnia opinię, że nie nadaje się do życia obok innych w społeczeństwie (jakiekolwiek by ono nie było).
A jeśli rzeczywiście robi to przypadkiem i nie wpadł na to, że j-----e wydechem nie jest obojętne dla innych, to chyba musi być ostro ograniczony w rozwoju.

A mianowicie mierzysz tego człeka swoją miarą, że auto to musi być na pokaz, dla somsiada żeby mu gula skoczyła. Że to wyraz jakiegoś statusu i wyższości nad
  • Odpowiedz
Poza tym jak ktoś lubi np. walenie gruchy, to realizuje to konkretnej osobie, a nie wali ze wszystkimi dookoła

@Schizotypoidal: a co tu miałeś na myśli? bo ja tu widzę coś w stylu - głośny wydech to na pewno jest na pokaz żeby dżesiki sikały w majty
  • Odpowiedz
od 2035 raczej nie bedzie juz w sprzedazy spalinowek wiec z czasem problem sam zniknie

@WykopanyDzon: żebyś się nie zdziwił. zresztą dalej będą zarejestrowane aktualnie jeżdżące auta
  • Odpowiedz
  • 3
@Pietter
Widzisz to, co chcesz widzieć, żeby pasowało ci do odpowiedzi.

Własną frajdę realizuje się we własnym gronie pasjonatów, a nie bezmyślnie rozlewa się swoje problematyczne rozrywki na innych.
ZAZWYCZAJ koszykarze nie kozłują nocami po czyimś suficie, psiarze nie zmuszają nikogo do głaskania ich futrzastego psa, a onaniści nie napastują swoim "hobby" osób niezainteresowanych
  • Odpowiedz
  • 1
@Schizotypoidal skrzynia biegów automatyczna to żaden nowy wymysł od wielu dekad jest z nami w 1904 już powstała pierwsza automatyczna skrzynia biegów a w 1940 pojawiła się po raz pierwszy w samochodzie mogłeś dać tu jakiś asystent pasa ruchu tempomat czy klimę bo twoi pradziadkowie żyli w czasach gdy taka skrzynia istniała
  • Odpowiedz
@Schizotypoidal: Zainwestuj w okna z porządnym wygłuszeniem i skończ płakać. Zakładam, że nie mieszkasz na wsi, więc czego oczekujesz? Że będzie cicho? Jak jeszcze mieszkałem we Wrocławiu, to jadący tramwaj generował większy hałas niż ludzie z przerobionymi wydechami. A tramwaj jeździ co 5-10 minut. Więc naprawdę, to jest takie p---------e na siłę, oj jak mi źle bo w mieście jest głośno, no k---a jest i będzie głośno, takie są wady
  • Odpowiedz
@996ef650daf32b92bf708bc9376908ea: No jakoś od 4-5 do północy. To czym to się niby różni od kogoś kto ma głośniejszy wydech i jedzie właśnie o północy czy o 3? Odpowiem od razu za ciebie, jest mniej uciążliwy niż n----------e cały dzień tramwaje. Tak jak OP pisał mamy 2024 rok i mamy rozwiązania, które pozwalają na ciszę w miejscu swojego zamieszkania.
  • Odpowiedz