Wpis z mikrobloga

Czy jest jakaś możliwość żeby dostać list przewozowy nadanej paczki przez Lidl? Paczka została nadana DPD ale nie można jej w zasadzie przekierować, w systemie paczka jest niedoręczona (podane w systemie odbiorca nieobecny) choć byłem cały dzień w domu. Paczka widmo? Żadnych powiadomień bezpośrednio od DPD (poczta/sms), brak możliwości przekierowania paczki, kod PIN za nic w świecie nie chce do mnie przyjść na pocztę lub telefon. Paczka zamówiona 4 sierpnia, nadal nie ma jej u mnie. Z mojej perspektywy to paczka widmo, nie da się przekierować, powiadomień DPD nie wysyła, niby nie ma nikogo w domu choć byłem. Tak jakby ktoś podał inne dane i dlatego nie da się nic dowiedzieć od DPD i przekierować paczki. Cyrk.
#lidl #dpd #kurier
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rogi_: LIDL wysłał mi numer przesyłki i można to wszystko sprawdzić sobie na stronie DPD ale już DPD od siebie nic nie wysłał na mój adres e-mail. DPD zawsze wysyła powiadomienie o dostarczeniu więc jest to dla mnie dziwne że tym razem kompletnie nic od nich nie dotarło. Tak jakby LIDL nie podał prawidłowych danych do mnie (e-mail/numer telefonu) ewentualnie jakaś awaria po stronie DPD. Nie można z paczką nic
  • Odpowiedz
@m_a_t_e_u_s_z:
Napisz w ten sprawie na cc@dpd.com.pl. Oczywiście musisz mieć nr przesyłki, a ten powinien znać nadawca.

O kopię etykiety także pytaj nadawcę. Musi on ją mieć, bo w Lidlu przyjmują tylko z opłaconą etykietą.
  • Odpowiedz