Wpis z mikrobloga

Co zrobić gdy mam tak suchą skórę, że wszystkie perfumy wietrzeją dosłownie po 20 minutach? Próbowałem kremów ale chyba za słabych bo dalej mam przesuszoną skórę. #perfumy
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JesteMlodyGzGdyni: Jeżeli masz skrajnie przesuszoną skórę, to nie naprawisz tego kremami. Zacznij od znalezienia źródła problemu. Może płyn którego używasz wysusza Ci skórę, może należy założyć filtry odwróconej osmozy bo sama woda, w której się myjesz, jest zbyt "twarda", może jak większość ludzi pijesz za mało wody/płynów dziennie i się dziwisz, że skóra pokazuje oznaki odwodnienia organizmu. Krem to tylko dodatek. Źródeł przesuszonej skóry jest o wiele więcej i zakładam,
  • Odpowiedz
@Omniscient: Ja mam od urodzenia problemy dermatologiczne, zawsze miałem nadmiernie przesuszoną cerę, myslę że to po prostu kwestia genów bo moja mama też tak ma, najgorsze jest to że nie moge nic z tym zrobić i każdy perfum na mnie pachnie do 20 min i każdy mi to mówi, przy czym inni noszą je na sobie do 8 godzin.
  • Odpowiedz
@Omniscient: inni twierdzą i ja sam też i jestem pewien na 100% że to ma związek z moją przesuszoną cerą, bo moi znajomi mają normalną a nawet tłustą cerę i u nich ten sam perfum który pachnie na mnie max 20 min, u nich pachnie do 8 godzin... lubię dobrze pachnieć i już sam nie wiem co mam z tym zrobic, czy są jakieś zabiegi żeby zmienić skórę żeby nie
  • Odpowiedz