Wpis z mikrobloga

Domowy ramen pistacjowy - wersja tantanmen

Makaron: świeży, ok. 1,7 mm i hydro 30, tare: sos sojowy + prażony sezam + prażone pistacje. Dodatki: pikantna wieprzowina, zielona cebulka, nori, jajko ajitama, nori, pistacje. Przepis tutaj

Premiera mojej książki już coraz bliżej, za jakieś dwa tygodnie będę znał dokładną datę. Zapisy na nią tutaj.

#ramen #gotowanie #kuchniamg78 #japonia #jedzenie
MG78 - Domowy ramen pistacjowy - wersja tantanmen

Makaron: świeży, ok. 1,7 mm i hydr...

źródło: tantanmen-pistacjowy

Pobierz
MG78 - Domowy ramen pistacjowy - wersja tantanmen

Makaron: świeży, ok. 1,7 mm i hydr...
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 1
@takimireczek: Przecież wrzucam na kanał nie tylko ramenowe rzeczy ;d w ciągu ostatniego pół roku były tylko dwa rameny jak dobrze pamiętam.

Jak skończę książkę to chcę zwiększyć częstotliwość wrzucania przepisów tak aby sztywno trzymać się przynajmniej 1 filmu w tygodniu. Przez wyjazd i późniejsze zaangażowanie w tematy ramenowe było ciężko trzymać taki harmongoram
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
@Deska_o0: Starałem się stworzyć książkę, którą sam chciałbym przeczytać i która będzie wnikliwie i kompleksowo zajmować się tematyką ramenu bo według mnie właśnie takiej książki na rynku brakowało. W tych z którymi się spotkałem wiele tematów było dla mnie opisanych zbyt pobieżnie w wielu było sporo błędów lub były przepisy były nieczytelne (tare podawane na szklanki, itp.), wiele książek z ramenem w nazwie też mocno odchodzi od samego ramenu i
  • Odpowiedz
według mnie właśnie takiej książki na rynku brakowało


@MG78: przecież jest ich lekką ręką kilkaset jak nie kilka tysięcy i mam na myśli tylko te o ramenie często jedynie o konkretnym podgatunku
  • Odpowiedz
@MG78: nie zadałeś sobie nawet minimum trudu czyli całkowicie olales sprawdzenie rynku pod tym kątem i teraz zwrócenie na to uwagi próbujesz wyśmiać, wróżę ci spektakularny sukces z takim podejściem, a to że uważasz się za większego specjalistę od ludzi którzy poświęcili tej potrawie całe życie z grzeczności przemilcze
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@takimireczek: mało stories wrzucam innych bo w wolnym czasie głównie ramenem się zajmuje dlatego on się tam przewija często bo jak nie eksperymenty z bulionami to z makaronem, itd :D
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@w00nski: Będzie film na yt o makaronie, jak skończę fotki do książki to się będę zabierał za nagrywanie go bo mam już rozpisany odcinek
  • Odpowiedz