Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +415
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1666
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

Stałym bywalcom tagów koszykarskich przypominam, a przypadkowych oglądaczy kosza na IO informuję że i tak najważniejsze będą ostatnie 3-4min, gdzie w clutch time przy jednocyfrowej przewadze każde posiadanie będzie ważyć potrójnie, a 7 czy 8 punktów różnicy jest do odrobienia w 3 posiadania ¯\(ツ)/¯
Kiedy wchodzi Królik Bugs?
@przemax: no popacz, a NBA na oficjalce definiuje clutch jako różnicę +/-5 pkt., na 5:00 lub mniej do końca. Weź może nie ucz mnie koszykówki od nowa, oke?
@Lohengrin: nie wiem o czym dyskutujemy... o tym że ktoś się nie spotkał z takim określeniem? i coś to zmienia, skoro ono powszechnie funkcjonuje?
ja się spotkałem, np. oficjalna nagrodą Clutch Player of the Year jest za grę w clutch time, oficjalnie: https://www.nba.com/news/stats-breakdown-coming-through-in-the-clutch (drugi akapit). clutch player, clutch shots, clutch time, clutch minutes, przymiotnik jak każdy