Aktywne Wpisy
mickpl +868
Temat nieruchomości w Polsce znam od a do z i powiem Wam mirasy, że jeszcze nigdy nie brzydziłem się politykami tak jak teraz, kiedy słucham kolejnych tłumaczeń o potrzebnie pchania 0% XD
Jest zgoda od prawa do lewa, aby koncertowo wydymać całe pokolenie, które stało za nimi wieczorami w Jagodnie. Tylko po to, aby misiaczki sponsorzy kampanii nie byli w plecy, w oparach paraekonomii, że gospodarka się inaczej zawali.
Takiego soczystego plaskacza
Jest zgoda od prawa do lewa, aby koncertowo wydymać całe pokolenie, które stało za nimi wieczorami w Jagodnie. Tylko po to, aby misiaczki sponsorzy kampanii nie byli w plecy, w oparach paraekonomii, że gospodarka się inaczej zawali.
Takiego soczystego plaskacza
Njal +290
42 butelki za 2 złote 10 groszy w butelkomacie Lidla, szedłem przez całe osiedle obładowany siatami z pustymi pojemnikami po sokach jak menel, a końcowo wyszedłem na tym nawet gorzej niż pan Mietek ponieważ w lokalnym warzywniaku za szkło po Perle placą 20 groszy a ja dostałem 5 groszy od butelki - w Niemczech za tyle plastiku dostałbym rabat na jakieś 20% koszyka zakupowego, no ale Polaczka można dymać
#ekologia
#ekologia
2024 - asking price apartamentu zajmującego pół kondygnacji (1/104 budynku) - 100 mln złotych
normalny organiczny wzrost cen, o co wam chodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#nieruchomosci
99% wykopkow jak by mialo wtedy nawet te 300 mln na w-------e to by tez nie kupiła.
Dla nich posiadanie apartamentu za 100 mln brzmi jak dobra reklama.
@Goronco: ale też liczysz to tak jak policja, która złapie człowieka z paroma krzaczkami marihuany i szacuje ich wartość po cenie dealera za gram. Ignorując przy tym fakt że nie każdy kawałek ma taką samą wartość i ceny hurtowe są zupełnie inne niż detaliczne.
Porównujesz cenę dla kogoś kto kupi naraz cały budynek w stanie surowym do ceny pojedynczego apartamentu, wykończonego i przypuszczalnie
W przypadku policji pewnie mówisz o "wartości" którą oni zawsze podają
Jeśli myślisz że cały proces sprzedaży takiego budynku po mieszkaniu nie wiąże się z dodatkowymi kosztami (no, na pewno nie takimi jak marża dealera narkotyków, ale też nie pomijalnymi), to jesteś w sporym błędzie.
I jeśli zakładasz że średnia wartość metra w całym budynku jest taka sama jak
@Dkaab: ale był przez kilka miesięcy za 100 mln zł
@bronek-adam: szeregowca na zadupiu - być może jak ktoś zaszaleje z wykończeniem. ale czy designerskiego apartamentu spod ręki Libeskinda zlokalizowanego w "ground zero" default city?