Aktywne Wpisy
14latnawykopie +15
Z ostatnich 3 zatrudnionych barmanów/barmanek jeden okazal się złodziejem, jeden alkoholikiem, a jedna n--------a. Czy jestem zdziwiony? Nie. Czy będzie lepiej na rynku pracy? Nie. Ogólnie gastronomia to patologia, praca za najniższą krajową, więc nie ma co za dużo oczekiwać. #pracbaza
assninja +97
Po takich rolkach widać jak oni są naprawdę biedni i jak małe mają marzenia, ot największe marzenie to napchać kasę jakiemuś koncernowi żeby mieć, kilka aut i się "pokazać" XD
na tych wszystkich rolkach przewija się to samo, obrzydliwy konsumpcjonizm i wydawanie pieniędzy na drogie rzeczy jako najwyższy życiowy cel. To naprawdę biedni ludzie
#frajerzyzmlm
na tych wszystkich rolkach przewija się to samo, obrzydliwy konsumpcjonizm i wydawanie pieniędzy na drogie rzeczy jako najwyższy życiowy cel. To naprawdę biedni ludzie
#frajerzyzmlm
Polska jest krajem, w którym leniwe, nieudaczne staruchy obżerają się i obrastają w tłuszcz na garbach młodych, ciężko tyrających osób, które muszą albo bulić landlordowskiej jegomości kasę za wynajem, albo kupić ten kloc z betonu za kilkaset k co jest moim zdaniem kompletnym absurdem. Cały kraj, jego szkielet, struktura jest skonstruowana na wyzysku młodych i lenistwie starych, obleśnych januszy i grażyn, którzy nie potrafiliby odczytać prostego wykresu i w sumie to niczego by nie potrafili oprócz picia wódki z innymi staruchami, gdy kasa młodych wartko płynie im do kieszeni.
Nie pogodzę się z tym systemem, że starzy nic nie musieli potrafić, a młodzi muszą się uczyć, edukować całe życie i tyrać na jaśnie Januszowe, opasłe doopsko.
Politycy, deweloperzy i landlordzi to obrzydliwe, leniwe, podszyte strachem beztalencia i należy im się kara. Gadają między sobą gnoje, że oni to już się niby napracowali, a młodzi mają tyrać.
#nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie #koalicjadeweloperska #mieszkanie #kredythipoteczny
Do puli dodałbym jeszcze januszy biznesu którzy odziedziczyli/dorobili tego na wałach w latach 90. Ten sam typ, ha tfu.
Ja to podsumuje tak
NIE DOŚĆ ŻE NA MŁODYCH ŻERUJĄ STARE JANUSZE I ICH JANUSZEXY, TO JESZCZE ZAGRANICZNE KORPO NAS WYCISKAJĄ JAK CYTRYNE.
Pokolenie 90' jest dosłownie orane ze
@pysznewpierdalator: całe mnóstwo to masz gniazdowników, promil młodego pokolenia dorabia się w legalny sposób
Grażyna: bo ja to już miałam mieszkanie swoje w wieku 25 lat.
Ja: To ile za nie dałaś?
Grażyna: znaczy to męża mieszkanie.
Ja: To ile mąż dał?
Grażyna: mąż w spadku po dziadku dostał
xd
Chlip, chlip łącze się w bólu i w tym miesiącu nie podniosę czynszu w moim 38 metrowe kawalerce wynajmowanej jakiemuś Podkorpacianinowi w wielkiej płycie, która mam po babci
@pysznewpierdalator: kiedyś to ludzie spali na sianie w stodołach, zastanów się co ty mówisz i czy masz trochę rozumu
@pysznewpierdalator: I to jest największa tragedia liberalnej bajeczki. Ot wystarczy pokazać komuś kilka przykładów ludzi, którym się udało, to ludzie będą wierzyć, że uda się i im. Wąpliwości nie wzbudzi nawet brutalna statystyka, według której większości ludzi na coś tak podstawowego, jak mieszkanie, zwyczajnie nie stać.
@tymoteusz-klinkiewicz:
@tymoteusz-klinkiewicz: w korpo? na luzie