Aktywne Wpisy
Za jedyne 4 kafle miesięcznie, 10k kaucji I prowizję dla biura możesz wykończyć mieszkanie panu landlordowi.
Ile kosztuje wystawienie ogłoszenia na otodom, bo ciężko mi uwierzyć, że to nie jest żart ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#wroclaw #nieruchomosci
Ile kosztuje wystawienie ogłoszenia na otodom, bo ciężko mi uwierzyć, że to nie jest żart ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#wroclaw #nieruchomosci
leeaxe +1
4 letnie dziecko w przedszkolo od roku zgłasza regularnie, że on i jego brat, 2,5 roku są bici przez ojca. Gdzie nauczyciel może to zgłosić? Sytuacja była zgłaszana do dyrekcji kilkukrotnie bez żadnej reakcji.
#dzieci #przemocdomowa #nauczycielen #przedszkole
#dzieci #przemocdomowa #nauczycielen #przedszkole
Logowanie do konta domenowego w korpo bywa trudne, ale to co dziś przeżywam to już szczyt. Od ponad pół roku stosuję pin do logowania. Hasło lokalnie się nie zaktualizuje dopóki nie podłączysz maszyny do sieci lokalnej firmy, więc system radośnie mi pozwalał na ten pin cały czas, ale wiedziałem też, że hasło jest nieaktualne, bo w usługach online i na innych kontach już parę razy wymuszał na mnie zmiany.
No więc przeniosłem sobie dysk na inny (nowy) #laptop i system radośnie stwierdził, że blokuje logowanie pinem że względów bezpieczeństwa. No dobra, to jedziemy z hasłem - wpisuję nowe, nic. Wpisuję poprzednie - nic. Wpisuje każde jakie znam. Na tym etapie - nic.
No wurwa... Mam teraz trupa, a nie komp. Jak nie masz konta lokalnego to dramat, albo najlepiej instalować te systemy jako wirtualki pod jakimś proxmoxem.
#komputery
Historia starych haseł w koncie ms zakładam jest nie do wyciągnięcia (na wypadek gdybym nie pamiętał)?
@majk3l: zmieniły się klucze w tpmie i dlatego ci wywalił stary pin,
@majk3l: nie ale w twoim przypadku powinna zadziałać możliwość zmiany hasła, odblokowania konta
Lokalne konto robisz raz dwa w CMD: