Aktywne Wpisy

Szeretlek +243
Chciałem się tylko pochwalić szafką z miejscem na drukarkę mojego pomysłu bo mi się podoba. Może komuś innemu także. Drukarka używana sporadycznie raz na tydzień. Wkurzało mnie że jest tak na widoku i że przez większą część tygodnia się kurzy. Pod nią miejsce na trzy zestawy kartek a4. Reszta to normalne szuflady. Bałagan dookoła bo jeszcze szuflady niezagospodarowane.
#chwalesie
#meble
#chwalesie
#meble
źródło: temp_file6099340699821887373
Pobierz
mtnhardcore2 +3
Z tymi małolatami to na prawdę trzeba konkretnie od razu, a nie że człowiek próbuje na siłę wymyślać jakieś tematy i chce być delikatny :d ona 19, ja 27
#tinder
#tinder
źródło: temp_file2858833983199486332
Pobierz

Uuuu, shit is getting real, widzę, że wskaźnik sahm rule aktywowany. Jak ostrzegałem niedawno, że podobne warianty tego wskaźnika i wersja dla poszczególnych stanów się odpalają to się nikt nie zainteresował nawet. Teraz się zacznie zabawa.
Swoją drogą pomódlmy się za autorkę wskaźnika Claudie Sahm, która cierpi na ciężki przypadek politycznego n----------a mózgowego i stwierdziła że teraz przed wyborami to jej wskaźnik nie działa(oczywiście popiera demokratów), ale będzie waliła fikołki.
Aha i naganiacze nieruchomościowi proszę mi nie pisać bzdur, że recesja to sobie zawsze przychodzi niespodziewanie I nie da się nic prognozować, bo ostrzegam od kilku miesięcy.
@OskariuszKonduktorski
źródło: temp_file31624705484670533
Pobierz@kdgc: meh, ustaw się w kolejce, tu są tacy co ostrzegają od 10 lat
Jednego tylko nie rozumiem, dlaczego wy to tagujecie nieruchomości
@twojastara_glosuje_na_korwina: No bo recesja to spadnie kilka procent, a później znowu rakieta. Nie, to bankructwa firm i bezrobocie. Część ludzi nie będzie nawet stać na spłatę bieżących zobowiązań.
@kdgc: Czytam to i się strigerowałem, bo przecież ja się zainteresowałem. I że przecież po to się na vikopie zarejestrowałem, żeby w szerszym gronie przeżywać te ciekawe czasy. A potem zauważyłem, że mnie oznaczyłeś xD
Ogólnie interesujące, że Sahm Rule już odpalony, ale Beveridge Curve jeszcze w blokach startowych
@OskariuszKonduktorski: to chyba całkiem długi okres, aby obniżki stóp zaczęły działać? Plus jeszcze potencjalna porażka Trumpa na horyzoncie.
Z szerszej perspektywy obecna sytuacja jest o tyle inna, że nie znamy wpływu stymulacji covidovej na efekty cyklu podwyżek i obniżek stóp, bo nigdy nie miało coś takiego wcześniej miejsca.
@OskariuszKonduktorski: struktura rynku pracy chyba też jest istotnie inna.
źródło: https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F60cc89c5-1286-4ace-8926-e12b7065478d_617x427
Pobierz