Aktywne Wpisy

KingaM +255
#zdrada #zwiazki wyobraźcie sobie, że macie romans. Obrączka, dzieci, ale jest osoba trzecia. Z którą idziecie na koncert Coldplay. 60 tys osób, kiss cam krąży, wszyscy nagrywają. I nagle wyświetlacie się całemu stadionowi przytuleni
A potem pomyślcie, że jesteście CEO firmy z Fortune 500. Przytulacie szefowa HR swojej firmy. Obok stoi wasza współpracownica, której niedawno daliście awans.
No. Bardzo mądre to było XD Andy Byron ma dziś trudny
A potem pomyślcie, że jesteście CEO firmy z Fortune 500. Przytulacie szefowa HR swojej firmy. Obok stoi wasza współpracownica, której niedawno daliście awans.
No. Bardzo mądre to było XD Andy Byron ma dziś trudny
źródło: 1000016351
Pobierz
MistrzKowalski +138
Nie rozumiem dzisiejszej młodzieży i chyba nie zrozumie ( ͡° ʖ̯ ͡°) młody chłopak (26 lat) miał, dobrze płatną robotę na Mazurach (6000 zł) jako kierowca, na spluniecie od domu, 5 dni w tygodniu 8/9 godzin i koniec to k---a nie chciał się popisać przed jakimiś przyjezdnymi lachonami i pojechał po pijaku. Stracił prawko i robotę.I teraz jęczy oczywiście rodzinka, że niewinny (miał 1,2 promila) i jak można

Jak to jest ze mozna 15k wyciągać ze spawania, jak oglądam jakieś raporty zarobkowe i widze że jak ktoś ma 5k na łape to sie cieszy. Chodzi o prace na swoim czy jak? :)
Mysle o przebranżowieniu się z #programowanie na #spawanie (jestem w tym slaby, a dobry znowu z rzeczy manualnych)
Te przechwałki i p---------e bierze się stąd że spawacze nie odróżniają brutto od netto czy uop od jdg więc taki co z--------a na działalności w holandii podaje przychód jeszcze w złotówkach żeby się na wsi pochwalić - czyli 15k ale na a1 w holandii co daje 35€ na godzine a w rzeczywistości po podatkach, kosztach, opłaceniu chaty i fury wychodzi na tym 3k€.
Taka kasa ze spawania jaką ja robie np to po odliczeniu chaty i podatków za 200h z groszami wychodzi 20€ na łape.
W polsce dostaniesz max 40 na uopie na łape, więcej na śmieciówach jak zapłacą a nie wyjebią wałka a na jdg to 55-80 przeciętnie z podziałem 80% w kierunku 60~
@kamil-tumuletz: tak, mityczny programista 15k ale brutto xD tez sie o tym przekonalem dopiero pozniej jak juz wszedlem w te srodowisko
a powiedz - lubisz swoja prace? to jest ciezka fizycznie praca? oczy wysiadają od niej? jak wyglada Twoj typowy dzien pracy?
czy maszyny spawają lepiej jak ludzie? xD
https://www.lincolnelectric.com/pl-PL/Safety-Resources/IARC-Classification-Change-Statement
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz@karski tylko słyszał a ja jestem w epicentrum tematów od strony spawalniczej
Pobierzhttps://biznesalert.pl/nord-stream-2-ukrywa-dane-fundacja-niemcy-energetyka-gaz/
PobierzWypłaszczyło się już dawno tak jak u was na statkach filipińcami
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz