Aktywne Wpisy
kidi1 +87
Ze względu na to, że idzie zima, czeka nas ten sam scenariusz związany z dziećmi.
Dziecko łapie wirusa grypy.
Objawy to gorączka ból głowy, kaszel, osłabienie.
Rodzic idzie z dzieckiem do lekarza.
Lekarz bada powierzchownie, ale nie robi żadnych testów.
Dziecko łapie wirusa grypy.
Objawy to gorączka ból głowy, kaszel, osłabienie.
Rodzic idzie z dzieckiem do lekarza.
Lekarz bada powierzchownie, ale nie robi żadnych testów.
PiccoloColo +106
6 a może nawet 7 znajomych się o------o przez ostatnie półtora roku. No p------o chłopów.
W jednym z wpisów Szanownego Kolegi @PROponujek widzicie Państwo klasyczną odklejkę (obrazek powiązany). Jest to krańcowa forma osoby "rozgrzewajmy gospodarkę", degenerata, przez którego ten kraj, Rzeczpospolita, tak cierpi, a jednocześnie gradient i punkt, ku któremu WIELU Polaków jest zwróconych, aż się paski w portfelach grzeją.
Co z Wami jest nie tak? "Lekki dług i odpowiednie zarządzanie nim jest w porządku". "Raty 0% są ok".
Masakra.
Zbędne rozgrzewanie gospodarki, nadmierny obrót pieniądza krzywdzi wszystkich. Zawsze. Tu można pozwolić sobie na generalizację. Dlatego nie robi się tatuaży (pomijając ich degenerację na skali medycznej i społecznej), aby gotówka nie wypływała na zewnątrz (bo Paniusia Tatuażystka poleci po ajfona). Dlatego "nie daje się innym na sobie zarabiać", akceptując mizerną pizzę za 59,99.
Raty 0% możesz wziąć, jeżeli dziesięć razy, niczym na różańcu (nie musisz być wierzący, ja nie jestem) odpowiesz sobie na pytanie "czy jest mi to NA PEWNO potrzebne?". W przypadku dóbr zagranicznych warto zrobić drugą iterację.
I ja rozumiem, Polacy mają problem ze zrozumieniem tego, czy płacą VAT, a jak trzeba wypełnić PIT to ręka im się trzęsie jak ruski wentylator, ale szanujmy się.
Nie ma nic gorszego ekonomicznie, zwłaszcza w ujęciu Rzeczypospolitej (spory kraj, środek Europy, "gdzie wschód styka się z zachodem", brak swoich zegarków, samochodów, smartfonów), niż nadmierny wypływ pieniądza za granicę. To czyni niewyobrażalne szkody.
Jak wiele wody w Wiśle i bakterii kałowych w Dolinie Trzech Stawów jeszcze upłynie, nim zrozumiemy, iż bogactwo bierze się z oszczędności, z dywidend, z kuponów, z umiejętności powiedzenia sobie "nie potrzebuję nowego telefonu co dwa lata, co trzy może być".
Kiedy wreszcie dojdzie u nas do stanu, kiedy przy kolacji wigilijnej P R Z E C I Ę T N Y Polak porozmawia z kuzynem o tym, czy może lepiej dokupić akcje Coca-Coli, czy Orlenu, AT&T, czy może 3M, zamiast iść w kierunku tego, o czym wspomniał kolega @Zly_On w tym wpisie, gdzie "Ciotka dostała kredyt, jest kurde KIMŚ".
A cenzusu przy głosowaniu jak nie było, tak nie ma.
Pokój z Wami.
#zalesie #ekonomia #finanse #polska #ilejeszczetegogunwatrzebabedzieprzepychac #pdk #hydraulikazesprezyna #bieda #bekazpodludzi #spoleczenstwojakzyleta
dług jest w porządku, dług państwa to nadwyżka sektora publicznego, jak gospodarka rośnie to musi być więcej pieniądza w obrocie i tak samo emisja pieniądza pobudza wzrost