Aktywne Wpisy
rybazryzem85 +110
Lewandowski nawija po hiszpańsku tak jakby grał i mieszkał tam już od kilku lat,a nie od trochę ponad roku.
Trzeba też dodać to że przechodzi z jednego języka na drugi bez żadnego zająknięcia.
Była wypowiedź po hiszpańsku, polsku,w chwili obecnej wypowiada się po angielsku
Brakło tylko wypowiedzi po niemiecku.
#mecz #fcbarcelona
Trzeba też dodać to że przechodzi z jednego języka na drugi bez żadnego zająknięcia.
Była wypowiedź po hiszpańsku, polsku,w chwili obecnej wypowiada się po angielsku
Brakło tylko wypowiedzi po niemiecku.
#mecz #fcbarcelona
snickers111a +8
#mecz #lewandowski ktoś mi wytłumaczy jak to jest, że nawet lewy w skali światowej i w porównaniu do innych piłkarzy nie jest tak medialny? Chłop jest zaraz za messim u Ronaldo a mam wrażenie że na świecie to śledzą go tylko Polacy i niektórzy kibice Barcelony xD
https://www.facebook.com/reel/980207706773305?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
#usa #stany #floryda
#pytanie
No ale tak, mysle ze jesli one tak podchodza na taras to jest jakas masakra. Zostawisz na chwile dzieci bawiace sie w ogrodzie....
Ze tez nie stosuja tam jakis siatek w wodzie w miejscu gdzie taki kanal wplywa na tereny zamieszkale aby odciac im droge.
Aligatory nie atakują poza swoim terenem, czasem kręcą się z ciekawości, a czasem z braku terenu, bo ostatni boom budowlany odebrał im sporo miejsc do życia. Jak dobrze pamiętam, to służby nawet nie chcą jeździć po gatory poniżej 6 stóp.
Gorsze są krokodyle, ale te występują przy brzegach oceanu i są większe, choć znacznie rzadsze.
Mieszkasz tam? Jeszcze jestem ciekawy czy w czasie takich upalow jak teraz jest gdzie sie schlodzic wskakujac do wody? Czy wszelkie sadzawki, jeziora, baseny maja mocno cieplą wode i kapanie sie w takich miejscach to nic przyjemnego(wiadomo w PL temp wody w zalewach jest w sam raz ale latem nie ma ponad 30st ciagle przez cale
I wydaje mi się, że one nie są agresywne, zwłaszcza gdy są głęboko na lądzie i sa tych rozmiarów co ten na fb
Będę mieszkał.
Tak jak napisał @lajsta77
strach przed nimi jest bezsensowny. One mają lepsze okazje do polowania niż ludzi.
A kąpiesz się na basenie lub w oceanie. Swoje baseny często mają osiedla, więc schłodzenie się nie jest problemem. Czasem ludzie jeżdżą do tzw. Springs, gdzie jest bardzo czysta woda i zimna, a one tego nie lubią, więc nie zbliżają się.
Gdzie lepiej mieszkać, to nie wiem, bo i
@Towarzysz_Pawulon: Nie wiem, nie chcę pisać głupot. Dla mnie po prostu niebezpieczne są. Ja widziałem na przykład jak kiedyś aligator nie pamiętam co chyba jakąś kaczkę czy mewę zjadł to, aby mu tak oczy wystawały z pod wody na początku i przy brzegu boom. Dla mnie to jest trochę igranie z losem tak jak na przykład rekiny albo
@ChlopoRobotnik2137: To jest akurat całkiem możliwe, bo tam bardzo często osiedla budują w ten sposób, że masz jakieś sztuczne jezioro i dookoła jakby coś co my byśmy chyba blokami nazwali takimi mniejszymi i tam zdarza się, że pływają właśnie aligatory.
Często mi wyskakują rolki z Florydy gdzie ludzie mają w nie tak w------e, że walą patelnią po pysku a te uciekają
U mnie nie ma aligatorow ale jest najwieksze zageszczenie czarnych niedzwiedzi w usa. Zdarza sie ze ktos zginie zabity przez niedzwiedzia.
Jednak statystycznie szanse na to ze zabije cie niedzwiedz czy aligator sa niewielkie.
Logiczniejszy jest strach przed jazda samochodem niz przed aligatorami, mountain lions, niedzwiedziami czy latwym dostepem do broni palnej xD
@cerbera: Dostęp do broni palnej w Stanach Zjednoczonych to ogólnie dość dyskusyjna sprawa. Jeszcze w 2018 roku chory psychicznie chłop mógł kupić karabin typu ar-15 mając 18 lat a następnie iść do swojej starej szkoły i zabić 17 osób a drugie 17 postrzelić. Dopiero March for our lives ludzie z Parkland