Aktywne Wpisy
wazogrodowy +2
Cześć wykop. Jestem tu nowy. Ch iałbym się przywitać i mam nadzieję że zostanę tutaj przyjęty
Hellicon +14
W ogóle to jestem zażenowany postawą Mirków. Toruńska Zuzia odnalazła się po weekendzie, a tu brak memów i jazdy po temacie. Te wszystkie Mirabelki z tekstami 'nie wiesz, nie oceniaj, pewnie ufo ją porwało' zasługują na roast. O klasycznym 'rodzina prosi o niezadawanie pytań' to już nawet szkoda gadać.
nazwijcie mnie szaleńcem. Mam 25 lat i nie jestem usatysfakcjonowany kierunkiem studiów jaki wybrałem. Chcę za rok podejść do matury z biologii i chemii (będę się ich uczył od zera) i iść na medycynę. Wiem, że niektórzy stwierdzą że to nie do wykonania w rok, ale tak czy tak proszę o rady jak się do tego zabrać:
- z jakich podręczników się uczyć
- jakie kursy być może wykupić
- na czym się skupić
Wiem, że to będzie arcytrudne i może nie wyjść za rok. Wtedy spróbuję po raz kolejny, ale byłbym bardzo wdzięczny za każdą pomoc i radę. Dziękuję.
#medycyna #studia #matura #biologia #chemia
Smutna prawda jest taka, że jak dobrze się przygotujesz na ok 65-70% to dostaniesz się na niestacjo. Chyba, że planujesz lekarski na jednej
Ale jak chcesz się pchać za tłumem to luz. Tylko skończy szkołę medyczną, bo za kilka lat będzie miało znaczenie czy masz dyplom uniwerku medycznego czy wyższej szkoły układania kasztanów ministra czarnka.
Co do przygotowań, mi udało się poprawić matury z bio i chem z 50 i 52 proc, na 80 i 72