Wpis z mikrobloga

Gram w kroniki i jestem bardzo zaskoczony jak fajnie wykorzystali niektóre mechaniki tej gry w zwykłych questach. Na przykład to sprzątnie syfu z ulicy za pomocą miotły wybierając ją wcześniej z ekwipunku. Zajebiste xD Albo tablice z ogłoszeniami i zleceniami. Ostatnio nawet zabiłem dzika, z którego wcześniej przepędzili mieszkańcy winnicy i ten dzik miał ślady tej wcześniejszej walki. To znaczy powbijane w cielsko strzały i zaschniętą na sierści krew. Albo znalazłem zmasakrowane ciało jakiegoś npca. Miał odgryzioną nogę i pocharataną twarz. To nie dość, że dodaje realizmu to jeszcze przebija to co było w Gothicu 2 z dodatkiem Noc Kruka.

#gothic
#gothickroniki
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gegangen: gamedev rozwinął się przez te lata jakby nie było. Chociaż takie mechaniki można było zapewne wprowadzić już za czasów premiery, ale kto o tym wtedy myślał, skoro grę wydawało się średnio co dwa lata przy okrojonym budżecie i zespole ludzi.
  • Odpowiedz
@Saprofit: no, skoro wprowadzili je w modzie który działa na silniku gry to i w samej grze można było. Tylko kwestia czasu i środków- może ktoś się zajawił właśnie na to żeby dzik miał ślady walki (w zasadzie to "tylko" podmiana tekstury), a że to mod a nie projekt komercyjny to po prostu to zrobiono.
  • Odpowiedz