Wpis z mikrobloga

Mieszkam w okolicy przedłużenia al. Solidarności #lublin i praktycznie codziennie kilka razy słyszę sygnały jak tajniaki z grupy speed zatrzymują tam ludzi. Ogólnie zrobili sobie tam idealne miejsce do łapania. (Dobra trasa i ograniczenia do 60 + miejscami teren zabudowany)
Piszę bo dzisiaj miałem przyjemność zobaczyć jak takie zatrzymanie wygląda na własne oczy. Jadąc w kierunku ronda "koło pniaka" widzę za mną sławne szare #bmw od razu pomyślałem że policja. Wjeżdżam w ograniczenie 60 gdzieś może miałem 65km/h i sobie powoli jadę a oni widząc że nie będzie ze mnie mandatu, depneli na gaz i myk na tym ograniczeniu mnie wyprzedzili (szacuje że spokojne 100km/h osiągnęli. No i jak już wjechali przede mnie to na celownik wzięli typa co jechał spokojne passatem z przodu. Tam dalej z ograniczenia 60 robi się teren zabudowany na chwilę. Nie wiem ile typ z przodu jechał ale ogólnie nie było szybko może 70km/h nie ogarnął i wjechał w teren za chwilę światła i typa zatrzymują i zjazd na rondo po mandat.

Ogólnie patologia takie polowanie na mandat. Jechaliśmy spokojnie i płynnie praktycznie zero zagrożenia. A i tak mandat dało się złapać.

Jak praktycznie codziennie wieczorami w nocy słyszę w okolicy młodych gniewnych w ich pierdzacych AMG którzy przekraczają normy zdecydowanie to nikt z tym nic nie robi. A tu spokojna jazda i cyk.

#policja #motoryzacja #gorzkiezale
TheSznikers - Mieszkam w okolicy przedłużenia al. Solidarności #lublin i praktycznie ...

źródło: temp_file6962883301064137210

Pobierz
  • 56
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@L24D: mi kiedys zima podczas drogi do domu (srodek duzego miasta) doslownie 300 metrow od parkingu pod domem z jakiegos powodu jebla zarowka w przednim swietle. Byl srodek dnia, jeszcze jasno. Dostalam mandat XD mialam wtedy jakies 19 lat i bylam za duza #!$%@? zeby sie klocic, ale to bylo czyste #!$%@?, bo powiedzialam im, ze zaraz zaparkuje pod domem to sie stary tym zajmie, to nie XD
  • Odpowiedz
@TheSznikers: tam nie chodzi o zagrożenie tylko o hałas. Moim zdaniem dobrze robią, powinno być zero przyzwolenia na łamanie prawa. Dla jednego ok będzie 70 na ograniczeniu 50 a drugi powie, że w BMW to i 100 można jechać.
  • Odpowiedz
@TheSznikers Kim jesteś by decydować, że na ograniczeniu do 50 można jechać 70 i by oceniać, że to bezpieczne?
Na tym chyba polega życie w społeczeństwie, według zasad przez nie ustalonych, by nie robić sobie samowolki. Czyż nie?

"Zabijał, ale tylko tak trochę, powoli, bezpiecznie" 🤦🏻‍♂️

Pragnę przypomnieć, że kiedyś w miastach był generalnie wyższy limit prędkości, a zmieniony został na niższy bo ludzie i tak sądzili, że te 20+ więcej
  • Odpowiedz
  • 1
@xobu ja nawet nie wiem czy on 70 jechał, pewnie mniej ale wjechał w ograniczenie do 50 i coś tam było powyżej. Śmieszy mnie po prostu zachowanie policji. To jak dynamicznie mnie wyprzedzali przez chwilę sprawiło że myślałem że może jednak to nie jest policja. No ale chwilę później bomby i już wiedziałem że jednak to oni xD
  • Odpowiedz
@TheSznikers byku mam na motorze dodatkowy stop bo stelaż zasłania mi delikatnie światło stopu i jak auto jest sporo wyższe jak SUV, bus czy ciągnik siodłowy, to w korku czy w w jeździe o dużym zagęszczeniu może mnie nie zauważyć i się we mnie #!$%@?.

Zamontowałem dodatkowe światło. Natężenie i działanie jest prawidłowe. Ale jest to łącznie 3 światła(dwa odblaski ledowe na kufrze i jedno fabryczne na moto), policja od miesięcy
  • Odpowiedz
Policja wyrabia normy i zapycha budżet wyłudzając kasę za pierdoły zamiast realnie pilnować bezpieczeństwa? Stare, znałem
  • Odpowiedz