Aktywne Wpisy
mickpl +599
Temat nieruchomości w Polsce znam od a do z i powiem Wam mirasy, że jeszcze nigdy nie brzydziłem się politykami tak jak teraz, kiedy słucham kolejnych tłumaczeń o potrzebnie pchania 0% XD
Jest zgoda od prawa do lewa, aby koncertowo wydymać całe pokolenie, które stało za nimi wieczorami w Jagodnie. Tylko po to, aby misiaczki sponsorzy kampanii nie byli w plecy, w oparach paraekonomii, że gospodarka się inaczej zawali.
Takiego soczystego plaskacza
Jest zgoda od prawa do lewa, aby koncertowo wydymać całe pokolenie, które stało za nimi wieczorami w Jagodnie. Tylko po to, aby misiaczki sponsorzy kampanii nie byli w plecy, w oparach paraekonomii, że gospodarka się inaczej zawali.
Takiego soczystego plaskacza
Njal +140
42 butelki za 2 złote 10 groszy w butelkomacie Lidla, szedłem przez całe osiedle obładowany siatami z pustymi pojemnikami po sokach jak menel, a końcowo wyszedłem na tym nawet gorzej niż pan Mietek ponieważ w lokalnym warzywniaku za szkło po Perle placą 20 groszy a ja dostałem 5 groszy od butelki - w Niemczech za tyle plastiku dostałbym rabat na jakieś 20% koszyka zakupowego, no ale Polaczka można dymać
#ekologia
#ekologia
Prezydent Zełenski będzie zabiegał o udział Rosji w szczycie pokojowym w oparciu o prawo międzynarodowe, a nie warunki wstępne Putina, mówi Borrell z UE
Josep Borrell podczas konferencji prasowej w Brukseli po posiedzeniu Rady Ministrów Spraw Zagranicznych UE podkreślił, że prezydent Zełenski będzie kontynuował wysiłki, aby kolejny Szczyt Pokojowy dla Ukrainy odbył się z udziałem Rosji. Udział ten musi jednak opierać się na prawie międzynarodowym, a nie na warunkach wstępnych postawionych Ukrainie przez Putina.
„Stwierdziliśmy już, że następny krok wymaga zaangażowania Rosji” – powiedział Borrell. Zapytał, jak interpretować wypowiedzi Putina złożone podczas wizyty premiera Orbána w Moskwie, zaznaczając, że są to przesłanki stawiane przez Putina.
Borrell podkreślił konieczność negocjacji dyplomatycznych, ale nalegał, aby opierały się one na właściwych zasadach, a nie na zasadach Putina. Podkreślił postęp szczytu w Szwajcarii, podczas którego około 90 krajów zgodziło się z oświadczeniem końcowym, uznał jednak potrzebę dalszych wysiłków w celu przeciwstawienia się rosyjskiej propagandzie i wyjaśnienia sytuacji na świecie.
„Musimy przypomnieć światu, że istnieje agresor i strona poddana agresji. Ukraina się broni, a my wspieramy Ukrainę w jej samoobronie” – stwierdził Borrell. Potwierdził poparcie UE dla Formuły Pokojowej prezydenta Zełenskiego, nazywając ją jedynym planem pokojowym zatwierdzonym przez Unię Europejską.
🇵🇱 Polska Sztuka Wojny on Telegram
Jak nie chcą? No Rosja ostatnio przedstawiła pewne warunki, które były do rozważenia. Ukraina godząc się na rozmowy pokojowe również sygnalizuje możliwości kompromisu.
Linia granicy pewnie będzie tam, gdzie jest linia frontu. Ani Rosja nie dostanie nic więcej (ponad to, co zajęli) ani Ukraina nie dostanie tego, co zajęli Rosjanie.
A reszta to są pierdoły, kwestie formalne ¯\(ツ)/¯
Z drugiej strony gdy Putin zaczął mówić o oddawaniu to „patrioci” chcieli go zjeść.
On jest w bardzo złym położeniu na własne życzenie. Będzie chciał kontynuować wojnę.
Bzduuuuuuury, Ukraina również na tym zarabia :D
Podpiszą pokój a kolejnego dnia firmy zbrojeniowe Ukraińskie będą amunicje i części do rakiet wysyłać do Rosji ;))
A Ty mówisz o ropie i gazie... :D
Przez Ukrainę leci też resztka gazu do Europy- jakieś 15 mln 3 gazu, tyle samo co do Chin. Kontrakt kończy się w grudniu. Jakie możliwości manewru ma Putin? Paliwa kopalne to większość ich eksportu, bez tego nie mają nic.