Aktywne Wpisy
bobsley33 +453
nad__czlowiek +43
#programista15k #programista25k #programowanie #budda
Śmieszą mnie ludzie na udawanych fejk działalnościach, gdzie te firmy jednoosobowe to bardzo słaby zaskowany etat UoP w celu unikania wysokich podatków - ostro się wypowiadają po osobach typu Budda. Nie popieram działań Buddy, ale śmieszą mnie ludzie co sami dymają państwo na podatkach jak sie da i korzystają z faktu, że brakuje czasu i odpowiedniej ilości urzędników co by sprawdzili po kolei każdą działalność jednoosobową B2B pod kątem czy nie ma tam czasem stosunku pracy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) - tylko dlatego te osoby są bezpieczne, bo nie ma kto tego sprawdzić
Różni lekarze, prawnicy ale przede wszystkim programiści xD Udawany etat by bulić 12% zamiast 32%. Mało tego, ten cały śmieszny AKUP który pozwala odliczać prawie 50% wartości z 32% podatku to jakiś żart - 99% pracy programisty to
Śmieszą mnie ludzie na udawanych fejk działalnościach, gdzie te firmy jednoosobowe to bardzo słaby zaskowany etat UoP w celu unikania wysokich podatków - ostro się wypowiadają po osobach typu Budda. Nie popieram działań Buddy, ale śmieszą mnie ludzie co sami dymają państwo na podatkach jak sie da i korzystają z faktu, że brakuje czasu i odpowiedniej ilości urzędników co by sprawdzili po kolei każdą działalność jednoosobową B2B pod kątem czy nie ma tam czasem stosunku pracy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) - tylko dlatego te osoby są bezpieczne, bo nie ma kto tego sprawdzić
Różni lekarze, prawnicy ale przede wszystkim programiści xD Udawany etat by bulić 12% zamiast 32%. Mało tego, ten cały śmieszny AKUP który pozwala odliczać prawie 50% wartości z 32% podatku to jakiś żart - 99% pracy programisty to
@balticporter: o! ja też!
wystarczy korzystać z dzbanka filtrującego i nie trzeba odkamieniać w ogóle
@Hans_Helmutsson: to nieprawda, albo masz jakiś fatalny dzbanek filtrujący, który Ci kompletnie demineralizuje wodę. Woda musi mieć minerały (one się właśnie z czasem odkładają w czajniku, po filtracji po prostu wolniej) inaczej będzie te minerały zbierać po drodze, czyli de facto wypłukiwać z Twojego organizmu.
Ja przez kilka dobrych lat piłem prosto z kranu, bo smak mi nie przeszkadał. ale jak jednak kupiłem w lidlu dzbanek za 20zł, to stwierdziłem że warto, bo różnica w posmaku jest jednak mocno odczuwalna i teraz do czystej kranówki niefiltrowanej bym nie wrócił.
Poczytaj zielonka o wpływie miękkiej wody na zawały serca i o tym, co tam masz w tym filtrze, jak ci się zapomni wymienić
Filtr to wydatek, który w najlepszym wypadku nie pomoże, a może tylko zaszkodzić.
@Hans_Helmutsson: Nawet Brita nie odfiltrowuje wszystkiego, miałem i z czasem pojawił się kamień. Owszem, działo się to znacznie wolniej ale jednak się działo ¯\(ツ)/¯