Wpis z mikrobloga

Siemka,
Postanowilem zmniejszyc ograniczki skretu, ale zastanawiam sie, czym to zrobic, bo niestety mam p-------a na punkcie symetrycznosci. Wrzucic dolna półkę na jakas frezarkę cnc? Ciac warstwy, czy szlifować czyms ręcznym? Jakbym cial jakies warstwy to nawet nie musialbym scigac półki z moto. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#motocykle
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BardzoWyimaginowanyNick: Mylisz się, masz zwykłego p-------a.
Akcja jest bez sensu z kilku powodów, ograniczniki nie robią, robi złożenie sprzęta i kontrola gazu w tym złożeniu która w większości moto z wąskimi ogranicznikami czyli sportów nie istnieje bo one strasznie szarpią koło obrotów biegu jałowego.
Po drugie te ograniczniki nie są po nic.
Uwierz mi, byłem gixerem na takim samym szkoleniu jak mają policjanci i nawet na tym samym obiekcie. Owszem
  • Odpowiedz
@BardzoWyimaginowanyNick: zobacz czy lagi ci o zbiornik nie będą walić, i czy długości kabli ci wystarczy w przelacznikach.

Zeszlifowac chyba było by najłatwiej Szlifierka pionową elektryczna z kamieniem za 100zl już kupisz, albo taka pneumatyczna jak mają na wulkanizacjiach, są też pilniki elektryczne, wyciąganie półki do tego to karkolomne mi by się nie chciało, wolał bym. Kupić narzędzie, ale może i zwykły pilnik podejdzie
  • Odpowiedz
@BardzoWyimaginowanyNick: Jesteś pierwszy na świecie obrażony przez prawa fizyki :-)
Pozwij Newtona albo Cossaltera a na mnie złóż skargę do Rady Etyki Motocyklistów, na pewno ktoś z waszego pokolenia taką założył.
Kto wie może odbiorą mi prawo do przeciwskrętu albo hamowania silnikiem

jprdl...

Gx
  • Odpowiedz
@Man_of_Gx: ty myślisz, ze cos wiesz, a tacy sa najgorsi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A little knowledge is a dangerous thing...

Szlifowanie ogranicznikow jest bardzo popularne w jednym z motosportow, ale oczywiscie pan wszystko wiedzacy założył, ze jezdze po ulicy. I ci wszyscy, którzy je piłują sa w błędzie, bo nie powinno się tego robic bo one są "po cos". Pomijam fakt, ze jezeli szarpie ci
BardzoWyimaginowanyNick - @ManofGx: ty myślisz, ze cos wiesz, a tacy sa najgorsi ( ͡°...

źródło: Screenshot_2024-07-23-22-11-45-742_com.instagram.android-edit

Pobierz
  • Odpowiedz
@BardzoWyimaginowanyNick: Dużo wiem a zły byłem od zawsze i to se gdzieś zapisz bo to się nie zmieni.
Byś zaczął od gymkhany byś dostał adekwatną odpowiedź a że zacząłeś ogólnie dostałeś ogólną "uliczną".

A instrukcję ustawiania zawiasu to już tu opisywałem kilka razy ale jakoś teraz mi się nie chce, a szkoda bo to dobra instrukcja była, od całkiem dobrego zawodnika, Valdi #50

Gx
  • Odpowiedz