Wpis z mikrobloga

Jakiś czas temu kupiłem tanie BMW, przejechałem nim już ponad 1500 kilometrów i nie padło, nie odpadły koła, nie wylał się olej, jeździ xd Postanowiłem w tej sytuacji, że chce je doprowadzić do jakiegoś rozsądnego stanu, bo serio je polubiłem. Obecnie stoi u blacharza, który robi progi i podłogę, bo korozja zrobiła tam swoje, ale bez jakiegoś dramatu wielkiego też. Są zrobione hamulce z tyłu kompletne, bo były zajechane i zapieczone, będą wymieniane wszystkie przewody hamulcowe i mają przejrzeć ogólnie wał i zawieszenie, ale generalnie auto prowadzi się dobrze, więc raczej tam tragedii nie ma ( ͡° ͜ʖ ͡°) Z błędów komputer mi pokazał wypadanie zapłonu na jednym cylindrze i walniętą grzałkę termostatu, więc też raczej optymistycznie jak na (oficjalnie) ponad 420 000 przebiegu. Na ten moment naprawy są wycenione na około 5500zł, jeżeli nic większego nie wyskoczy, to będę miał poprawne mechanicznie i blacharsko 528i za około 11 000zł, zobaczymy jak wyjdzie ( ͡° ͜ʖ ͡°) #bmw #e39 #pokazauto
Bad_Sector - Jakiś czas temu kupiłem tanie BMW, przejechałem nim już ponad 1500 kilom...

źródło: 20240611_191630

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@FilipWWL: W silniku M52TU termostat ma grzałkę, która otwiera go szybciej, jeżeli silnik jest mocno gnębiony, to jest częsta awaria, można tak jeździć, ale można przegrzać auto jak się je katuje.
  • Odpowiedz
@Bad_Sector: #touringmasterrace

Jak masz pytania to wal bo miałem tych E39 20x a obecnie mam 2x ( ͡º ͜ʖ͡º)

W silniku M52TU termostat ma grzałkę, która otwiera go szybciej, jeżeli silnik jest mocno gnębiony, to jest częsta awaria, można tak jeździć, ale można
  • Odpowiedz