Wpis z mikrobloga

#p0lka Zauważyliście, że jak się jedzie samochodem to w korku jak chcesz wyjechać z ulicy podporządkowanej to nigdy kobieta cię nie wpuści? Z okularami przeciwsłonecznymi na nosie i podniesioną głową udają, że cię nie widzą, mają na ciebie totalnie #!$%@?. Wpuści cię dopiero jakiś facet
  • 140
  • Odpowiedz
@bluzgajacy: najgorsze są te, które mają mężów z kasą i wybierają sobie SUVy. Z nimi to walka w każdej wąskiej uliczce.

Ja na szczęście moją różową zmotywowałem nawet do parkowania tyłem, bo potem łatwiej wyjechać. Wczoraj widziałem jak jedną obstawili blisko po bokach i z tyłu (parking na piasku bez wyznaczonych linii) już miałem jej iść pomóc, bo aż szkoda było patrzeć. Jednak dała radę, a na luzie by sobie
  • Odpowiedz
@bluzgajacy: Przypomniałeś mi sytuację, jechałem większym autem i zwyczajnie się zapomniałem aby wjechać na pas do skrętu w lewo, to podjeżdżam jak mogę na pas na którym powinienem wjechać i babka zostawiła przed sobą lukę, za mała dla mnie ale jakby auto przed nią ruszyło raz dwa bym wjechał i by było ok.

Odpalam kierunkowskaz i się patrzę to na lukę, to na babkę.
Udaje mi się, nawiązuje kontakt wzrokowy,
  • Odpowiedz
@bluzgajacy: Wiadomo ze zabrzmi to seksistowsko, ale serio XD Jeżdżę autem od 8 lat i naprawdę nie pamiętam żeby kiedyś wpuściła mnie babka. Od pół roku mam rejestrator i gdybym tak przeglądał na bieżąco to naprawdę nie wiem, czy znalazłbym chociaż jeden taki przypadek.

W sumie na przejściach jest tak samo. Faceci chociaż w jakimś % podniosą rękę, podziękują czy cokolwiek, a babka idzie dumnie "bo jej się należy" xD
  • Odpowiedz
@Madridista98: ostatnio mi facet pomachał ręką na bok, potem po głowie. Chciał mi się #!$%@?ć pod auto z dzieckiem w wózku na "sugerowanym przejściu dla pieszych" (to takie bez pasów i znaków, gdzie pieszy nie ma pierwszeństwa) nie wiem, czy wózek sprawił, że zamienił się w kobietę, ale był strasznie pewny swojej racji. Tylko dziecka szkoda, jak go ojciec nauczy tam wchodzić przed auta.
  • Odpowiedz
@bluzgajacy moja żona zawsze jak tylko jest jakaś zawalidroga, ktoś co staje jak #!$%@? czy ma wpuścić to tak samo mówi - ooo, baba jedzie, więc nie wpuści czy zachowa się totalnie słabo to wiadomo BABA
  • Odpowiedz
@bluzgajacy: tak jak wyżej wspomniałem, te drogie auta to oczywiście tylko SUVy i wtedy one stosują się do zasady, że mają większe auto to mają pierwszeństwo

*nie działa przy spotkaniu z busem lub ciężarówką, bo wtedy one by musiały puścić, a to za dużo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Wszystko-zajete-omg: Generalnie zauważyłem ciekawą zależność wśród pieszych. Otóż piesi, którzy posiadają (I UŻYWAJĄ!) auta raczej zachowują się normalnie w odniesieniu do kierowców. W sensie, że zdają sobie sprawę z istnienia i działania praw fizyki, a do tego potrafią podziękować, przewidzieć pewne sytuacje lub zwyczajnie zachować ostrożność. Natomiast osoby, które nie posiadają auta zachowują się tak, jakby cały ruch drogowy kręcił się dookoła nich. Wchodzą na przejście bez rozejrzenia się, ryzykują
  • Odpowiedz
  • 3
@Madridista98: #!$%@? z pieszymi, największym problemem są pedalarze, którzy #!$%@?ą się na przejście z pełną szybkością "bo ma drogę dla rowerów i pierwszeństwo". Te drogi dla rowerów przy pasach powinny być zlikwidowane - niech przeprowadzają rower.
  • Odpowiedz
W tym miejscu są dwie linie warunkowego zatrzymania, żeby sobie mogło wskoczyć auto z lewej strony gdy jest czerwone światło. Czasem zdarzy się dziadzio, co nie zauważy, ale kobiety to tam jak w lesie, bo jak to ktoś może przed nią wjechać z podporządkowanej. Raz podjechałem to jedna jeszcze bliżej pod tył auta przed sobą, abym tylko się nie wcisnął.

Nie wspominając o tych jadących w przeciwnym kierunku, co zastawiają ten wyjazd
Wszystko-zajete-omg - W tym miejscu są dwie linie warunkowego zatrzymania, żeby sobie...

źródło: 1000032467

Pobierz
  • Odpowiedz