Wpis z mikrobloga

Postanowiłem sobie zrobić prezent i kupić fajny zestaw lego - dużo tego układałem za dzieciaka w formacie bieda (czyli cobi( ͡° ͜ʖ ͡°) ) i chciałbym sobie sprawić prawdziwe lego. Na razie wygrywa u mnie Land Rover Defender - macie jakieś inne fajne propozycje? Ten model mi się widzi bo nie jest taki statyczny (to chyba dlatego ze seria Technic)
#kiciochpyta #pytanie #lego
SimShady - Postanowiłem sobie zrobić prezent i kupić fajny zestaw lego - dużo tego uk...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Tomahawkkk Ej ten merc też fajny, a technicznie to się może jakoś różnić jeśli tamten jest 5letni? Jakieś całkiem nowe rozwiązania? Tego defendera nieodpakowanego widzę da się dostać za 700-800 na olx
@Rad-X no i super ()
  • Odpowiedz
@SimShady: Defendera kupowałem przyjacielowi 2 lata temu z okazji 30 urodzin, bo jest fanem terenówek i rajdów off-roadowych. Radochy było mnóstwo z tego, miał skladać dopiero po jakimiś czasie, bo był zawalony robotą, ale wewnętrzne dziecko wygrało i jak tylko wrócił do domu, to rozpakował pudełko.

Zestaw z tego co widziałem mega fajny, są amortyzatory, dyferencjały i przekładnia jak dobrze pamiętam. Nawet trochę zazrościłem porównując do mojego Macka Anthem, ale
  • Odpowiedz
@SimShady weź pod uwagę że defender jest już droższy ze względu na wiek i ma błąd w instrukcji który powoduje przeskakiwanie dyfra, trzeba to składać z poprawkami z neta. Z kolei g klasa jest nowa, również ma zawias i otwierane drzwi czy silnik który pracuje więc elementy bawialnie zachowane. Zerknij sobie jaka jest różnica w ilości elementów i kupuj! Podaruj sobie odrobinę funu w tych nudnych czasach dorosłości (
  • Odpowiedz
@SimShady: Jezeli chcesz cos z Technic to rozgladalbym sie na Twoim miejscu za jakims ciezkim sprzetem, ktory ma mnostwo funkcji a nie tylko otwierane drzwi i skrzynie biegow. Holownik 42128 jest mistrzowski, bardzo duzo funkcji i mechanizmow. Ewentualnie jakis dzwig albo koparke.
A jezeli musi byc samochodzik (ktorych juz osobiscie mam dosyc, bo Lego praktycznie ciagle wypuszcza autka ostatnimi czasy) to rozgladalbym sie za seria Icons/Creator Expert. Mustang, Camaro, Corvette,
  • Odpowiedz
@SimShady: NASA LRV 42182 jest kozacki ale w przedsprzedazy. Kawasaki Ninja 42170. NASA Mars Rover 42158. Ciagnik lesny 42157. Airbus 42145. Ford Raptor 42126. Maszyna Lesna 42080. Ja preferuje takie Technicowe konstrukcje.
  • Odpowiedz
  • 1
@SimShady mój pierwszy zestaw po 20 latach. Uważaj bo to skończyło się kolejnymi czterema regałami z klockami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@SimShady: miałem go, bardzo fajnie się układa. Dużo mechanicznych przekmin z dołączanym napędem na cztery, biegi do przodu i do tyłu. Ja kupiłem używkę za 400 zeta a sprzedałem za 800. Ceny powalone.

Zobacz ewentualnie serię super samochodów. Ferrari, Lambo czy Bugatti idzie dorwać w fajnych cenach. Bugatti jest stare i już nie jest takie ciekawe mechanicznie. Ferrari najnowsze i tam wprowadzili kilka nowych klocków, inne zawieszenie i dyferencjał.
  • Odpowiedz