Wpis z mikrobloga

Ważąc 78 kg/178 i mając fatu tyle, że widać tylko dwie kostki na brzuchu to lepiej masować czy redukować? Chciałem robić rekompozycje, ale marne efekty, bo ani fat nie schodzi, ani nie ma przyrostów w sile ani nie widać efektów ćwiczeń. Waga mniej więcej w miejscu jedynie.
Boje się, że jak schudnę, to będę jeszcze chudszy, a praktycznie całe życie byłem chudy xD Moim celem byłoby 85 kg i niski bf.
#silownia #redukcja
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vestor: Na tym etapie jeden... pies, co wolisz. Ale brzmi jak byś ewidentnie wolał wejść na masę. Jak nie lubisz częstych zmian to masa teraz lepsza. Przymasujesz sobie, później dotniesz i jesteś tam gdzie chcesz być. A jak teraz dotniesz, później przymasujesz to na koniec i tak będziesz chciał dociąć - więcej cykli.
  • Odpowiedz
  • 0
@Mirkosoft: a jak masować to do ilu najlepiej kg? ogólnie próbowałem sobie w lato robić takiego mini cuta i trochę obciąłem kalorii, dalej trenowałem i do tego dodałem jazdę na rowerze co parę dni po 15-40 km, ale ogólnie na zbytnim obcięciu kalorii się źle czuje. Czasami wręcz słabo, na siłowni brak siły. W sumie żeby tak mieć duży progres na siłowni to powinienem jeść naprawdę sporo, a już teraz
  • Odpowiedz
  • 0
@In_thrust_we_trust: chodzę mniej więcej od roku, a gdzieś w tym roku postanowiłem bardziej progresować, bo wcześniej to chodziłem głównie żeby zrzucić bęben po pandemicznym piwkowaniu i rozruszać się, bo doskwierał mi często ból pleców.
  • Odpowiedz