Wpis z mikrobloga

Nie zgadniecie co #stanowski #kanalzero ma do powiedzenia w sprawie aresztowania Romanowskiego - nagrał obiektywny filmik w którym przedstawione są różne możliwości interpretacji przepisów dotyczących immunitetu w Zgromadzeniu Parlamentarnym Rady Europy.

Nie no, jajcuję, przypadkiem tak akurat wyszło że wziął opinię profesora który twierdzi, że Romanowskiego chroni immunitet i powinien być zwolniony z aresztu. Przypadkiem jest to też zgodne ze spinem pisowców, który jest grzany od wczoraj.

#polityka #sejm #neuropa #bekazprawakow #kanalziobro
UsmiechnietaPolska - Nie zgadniecie co #stanowski #kanalzero ma do powiedzenia w spra...
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czemu ma służyć areszt wydobywczy w sytuacji gdy prokuratura od miesięcy dysponuje 100% materiałów niezbędnych do stawiania wniosków?

Odwet polityczny? Szopka dla plebsu? Igrzyska dla partyjnego betonu?

Pytam poważnie.

@Pan_krecik: Odpowiadam poważnie - ma zapobiec mataczeniu. Posłuchaj taśm Mraza - Romanowski na nich ustala zeznania z resztą osób które z nim popełniały przestępstwa i mówi o niszczeniu dowodów. Dodatkowo ma kontakty z prokuratorami jak Romelczyk. Moim zdaniem dalej może wpływać
  • Odpowiedz
Przeczytaj mój wpis ze zrozumieniem

@UsmiechnietaPolska: Wydaje mi się, że dobrze przeczytałem i ironizujesz "obiektywną opinię" jako dziwnie zgodną narracją pisowską, co ma charakter negacji tejże, a nie "czekaniem na decyzję sądu".
  • Odpowiedz
@UsmiechnietaPolska

no przecież dzisiaj przedstawiono mu zarzuty i jak niby dopiero po wyroku miałby zostać aresztowany xD?

A no.. przecież...w USMIECHNIETYM PANSTWIE BEZPRAWIA ..najpierw jest aresztowanie a potem są zarzuty - na podstawie których owe aresztowanie nastąpiło. XD
  • Odpowiedz
@UsmiechnietaPolska

Odpowiadam poważnie - ma zapobiec mataczeniu. Posłuchaj taśm Mraza - Romanowski na nich ustala zeznania z resztą osób które z nim popełniały przestępstwa i mówi o niszczeniu dowodów.

Ponawiam pytanie.
W jaki sposób może dojść do mitotycznego "mataczenia" w sytuacji gdy prokuratura dysponuje OD MIESIĘCY 100% materiału dowodowego NA
  • Odpowiedz