Wpis z mikrobloga

No to Audi pokazało nowe a5. Przyznam, że jestem ciekawy tego auta bo w segmencie nie ma ich za dużo a poprzedni model był udany ale po pierwszych materiałach nie jestem zachwycony.
Z zewnątrz typowe Audi - wygląda po prostu dobrze i spójnie z innymi modelami. I na tyle zachowawczo, że laik nie będzie wiedział czy patrzy na nówkę, która właśnie wyjechała z salonu a właściciel został biedniejszy o 300k czy na 10 letnie auto sprowadzone z Niemiec tylko z jakimś fajniejszym pakietem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W środku wiadomo, że będą narzekania na tabletozę, ale od tego nie ma już ucieczki i trzeba oceniać jak na obecne warunki. I design mi się podoba - jest minimalistyczny i schludny. Oczywiście tablet dla pasażera do w-------a.
Nie podoba mi się jednak to co widzę na temat materiałów w kokpicie. Twardy plastik na drzwiach i piano black na całej konsoli i nie tylko, do tego takie pierdoły które łatwo by było dopracować jak np. te cupholdery na tylnej kanapie zrobić zamykane. No ludzie złoci jest 2024 rok i to auto ma chyba konkurować z 3 i 4 series gdzie plastiki w większości są miękkie a piano black nie ma w ogóle.

#audi #samochody #motoryzacja
crespo - No to Audi pokazało nowe a5. Przyznam, że jestem ciekawy tego auta bo w segm...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

laik nie będzie wiedział czy patrzy na nówkę, która właśnie wyjechała z salonu a właściciel został biedniejszy o 300k czy na 10 letnie auto sprowadzone z Niemiec tylko z jakimś fajniejszym pakietem

@crespo: Kupujesz samochód dla siebie żeby nim jeździć czy żeby sąsiada bolała d--a???
  • Odpowiedz
@crespo: Totalnie nie rozumiem tego ruchu ze zmiana nazwy. Nie wiem czy Audi planuje zrobic tak jak mercedes który połączył dwa modele w jeden (klasa c coupe i klasa e coupe, chociaz a5 była troche czymś takim ale bardziej bazujące na niższym segmencie), ale nazywanie nowej a4 a5 wydaje się dziwnym pomysłem. Designowo ta koncepcja a5 kojarzy się z tym co robi Mercedes w C klasie czyli maksymalne zbliżenie auta
  • Odpowiedz
@crespo: Nie wiem jaki ty problem w designie widzisz. Dla mnie to jest chyba perfekcyjne auto z wyglądu. Tył cudo, wnętrze cudo. Co to za gadanie, że tabletoza? Ekrany są w ładnej ramce i wyglądają jakby prawie były zintegrowane z deską, a to że jest ich dużo to chyba nie jest problem skoro deska nie wygląda jak kupa tak jak w nowej S klasie/EQS.

Gdzie ty coś lepszego widziałeś? C
  • Odpowiedz
@crespo: ok, to źle cię zrozumiałem. Jeszcze nie oglądałem filmików, wieć teraz się boję, żę to będzie z bliska wyglądać jak tandeta xD
  • Odpowiedz
@crespo: Mi się nawet to audi wizualnie podobna, ale mam dziwne odczucie również względem niego. Jakbyś wywalił znaczek audi z przodu to mógłbym pomyśleć, że jest to jakiś hyundai nowy.
  • Odpowiedz