Wpis z mikrobloga

Jak to jest, że niektórzy węszą spiski w tym, że "zmiany klimatu nie istnieją" i za wszystkim stoją koncerny produkujące solary i wiatraki...
Ale jednocześnie nie widzą spisku w tym, że najmniejsze "ideowe" podejście do zmian klimatu jest w Rosji, która siedzi na paliwach kopalnych?
https://www.nato.int/nato_static_fl2014/assets/pdf/2024/7/pdf/240709-Climate-Security-Impact.pdf

Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego Propaganda X ma być lepsza od Propagandy Y?
Czy po prostu wolnomyślący obywatele łączący kropki to po prostu nic innego jak idioci, którym nawet Kreml nie płaci, tylko są pożytecznymi idiotami?

Ciekawe...

#zmianyklimatu #bekazpodludzi
niochland - Jak to jest, że niektórzy węszą spiski w tym, że "zmiany klimatu nie istn...

źródło: super smieszne

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@niochland To bardzo (przynajmniej dla mnie) irytujący typ ludzi. Ludzie, którzy zawsze muszą być anty. Nieważne co jest w tzw. głównym nurcie, jeżeli tam jest to należy z tym walczyć, bo przecież myślący i inteligentny człowiek nie jest jak ta owieczka. Jest to tak naprawdę bardzo prosty schemat, paradoksalnie w tym schemacie człowiek nawet nie musi sam dużo rozmyślać, bo skoro zawsze jest anty to po co w ogóle zastanawiać się
  • Odpowiedz
  • 0
Ludzie, którzy zawsze muszą być anty

@Sinn: O, też to zauważyłem. Dosłownie trzeba być anty. Obojętnie co się głosi, ale trzeba być anty. W końcu skoro wszyscy mówią X, to na pewno jest Y. Jeżeli twój oponent uważa, że X jest dobre, to na pewno X jest dobre i trzeba być przeciwko X dla samego bycia przeciwko. To głupie do kwadratu xD Zero cywilizowanej dyskusji

Najlepsze jest to powiedzenie
  • Odpowiedz