Wpis z mikrobloga

Cześć Mireczki,
Czy ktoś sprzedawał w aaa auto samochód max 4letni? jutro jade zobaczyć co zaoferują bo opinie są podzielone. Podejrzewam że jak ktoś starszy samochód wystawia to cenę konkretnie zaniżają. Ja sprzedaje Kia XCeed, wystawiona mam za 79k, rocznik 2020 jak dadzą 75k to będzie deal ale mam zamiar uprzedzić ich na miejscu że jak będą rzucać kwoty poniżej 75k to niech spadają.
Oni i tak później za 80k wystawią więc 5k do przodu będą mieć.
#aaaauto #motoryzacja #samochody
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@IceShandy: Nie znam wycen auta, ale na podstawie tego co napisałeś to 60-66 to będzie wycena jak masz auto do którego się nie da do niczego doczepic xD nie sprzedawaj im nic, nie warto.
  • Odpowiedz
@IceShandy: 75 przy sprzedaży za 80? Policz jaka będą mieli marzę, a jeszcze muszą od tego podatku opłacić, całe koszta. Jak im powiesz o tych 75 tys. to parskną śmiechem.
  • Odpowiedz
@IceShandy: nikt nie będzie się bawił z marzą kilka procent. By dokładali do tego interesu. Bedą życzyć ci powodzenia i poproszą o szybkie opuszczenie ich terenu. Jeśli to byłaby taka atrakcyjna oferta to już byś sprzedał, a kombinujesz, żeby szybciej.
  • Odpowiedz
@IceShandy: Uwaga, podaję strategię takich komisów:

Biorą od Ciebie kluczyki i każą czekać w poczekalni. Mówią że będą weryfikować auto. To trwa 2-3h. Kupują czas podając kawę i ciastka, ale to nie zmienia faktu że zegar tyka.

W końcu podają jakąś śmieszną kwotę (wymyślają jakieś usterki). Chcesz uciec, ale proponują jeszcze rozmowę z kierownikiem który może zatwierdzić wyższą cenę. Kolejna godzinka czekania. Kiero się zgadza na wyższą kwotę. Niby jest deal, ale trzeba poczekać na wydrukowanie umowy. Kolejna
  • Odpowiedz