Wpis z mikrobloga

#post #glodowka

Chcę zacząć robić głodówki, ale nie wiem od czego zacząć. Najpierw chcę zacząć od głodówek 1-2 dniowych raz na 1-2 tygodnie, za jakiś czas chcę pocisnąć już kilka dni.
Czy do głodówek 48 godzinnych muszę się specjalnie przygotować? Czy po prostu przestaję jeść z dnia na dzien? Jak wyjść z takiej głodówki, zeby nie obciążać organizmu?
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jako przygotowanie to bym zastosował post przerywany, taki dzienny. I 3 posiłki dziennie, bez podjadania między posiłkami, co minimum 4h. No i zdrową dietę. Bo żaden post nie ma sensu jeśli na codzień je się nie zdrowo i nie ma higieny jedzenia.
  • Odpowiedz
@Polina2137: 48h możesz zrobić bez żadnego przygotowania, dla organizmu nie jest to wcale taki wysiłek jak Ci się wydaje. Jedyne z czym będziesz miał problem to poczucie głodu, ale jak zapijesz to wodą mineralną to przejdzie
  • Odpowiedz