Wpis z mikrobloga

A może by tak zaproponować aborcję prawną np. facet stwierdza, że nie chce dziecka i cyk, nie moje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#aborcja
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@JerryManson a kto ci broni proponować? Poprę. Nie mniej aborcja prawna to taki whataboutysm żeby zmienić temat z aborcji więc w---------j konfiarzu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Tajlosfit: to się nazywa "aborcja prawna" i byłaby świetnym mechanizmem zmuszającym p0lki do użycia organu, o którym bardzo często mają dość mgliste pojęcie czyli mózgu.

Skoro kobieta może w każdej chwili dokonać aborcji nie licząc się z opinią ojca (który chce dziecka, pragnie go i gotów jest ponosić wszelkie "uciążliwości" z tym związane bo je kocha, jak też zapewne samą matkę tego jego pociechy) to dlaczego mężczyźni nie mieliby mieć
  • Odpowiedz
@Tajlosfit: aborcja prawna do 12 tygodnia to rigicz. Wtedy kobiety przestaną łapać faceta na dziecko i będzie trzeba grać otwarte karty, a nie "oj, misiek, bo mi się zapomniało parę razy wziąć tabletkę (w rzeczywistości ich nie brała)". No i co taki facet ma zrobić? Umówił się z babką, że nie chcą mieć dzieci, ale ona miała sprytny plan, finansowanie obecnie też ma zapewnione. A tak to zaklęcie "aborcja prawna"
  • Odpowiedz
@JerryManson: Pomysł fajny, tylko kto wtedy będzie te bachory utrzymywał? Ja się o to p-----------m, bo ruchanie tak, ale jak coś pójdzie nie halo to pomóżcie.

I czytasz te zrzutki i inne siepomagi, jak to biedna samotna mama ledwo zipie. Trzeba było myśleć wcześniej :) jak normalni faceci do takiej zagadywali to byli zlewani, więc powodzonka :)

Aaaa i niektórym panom to też się dziwię, że za kawałek cipy zrobiliby
  • Odpowiedz
@brednyk: to wy jęczycie o aborcji prawnej dla nasienia które Wy zostawiliście. A teraz ogarnij po co i na kogo są alimenty. A może zawołaj kolegów na 90% najwięcej będzie w tagu #przegryw chyba. Jak to jest być dzieckiem wychowanym bez ojca, na wychowanie którego matce (z różnych powodów) nie starcza. Na pewno zajebiście jest chodzić w butach z mopsu albo po sąsiedzie, spodniach po starszym bracie. Chciało
  • Odpowiedz
@krytyk1205 nikt nie każe rodzić Ci dziecka.

To o czym rozmawiamy zakłada decyzję ojca do 12 tygodnia życia płodu. Do dokładnie tego samego czasu do kiedy kobieta mogłaby legalnie i bez większych konsekwencji usunąć farmakologicznie ciąże.

Ale to Wasze ciało więc jeżeli mimo tego że facet stwierdził że nie będzie brać udziału w wychowaniu dziecka a Wy koniecznie chcecie urodzić to dlaczego facet ma płacić na dziecko którego nie chce?
  • Odpowiedz
@Pan_Misio

@JerryManson: Pomysł fajny, tylko kto wtedy będzie te bachory utrzymywał? Ja się o to p-----------m, bo ruchanie tak, ale jak coś pójdzie nie halo to pomóżcie.

I czytasz te zrzutki i inne siepomagi, jak to biedna samotna mama ledwo zipie.

A co mnie to interesuje za co? Chce urodzić to niech rodzi ale to tylko i wyłącznie jej decyzja i jej odpowiedzialność.
  • Odpowiedz
@Satan_Was_a_Babyboomer: No spoko, tylko mnie szlak trafia jak słyszę o zrzutkach na samotne mamy, bo siksa miała 17-20 lat i brak ustabilizowanego życia. A takie gadanie że ktoś ma jakieś potrzeby...? Ja też miałem wiele potrzeb i nikt sobie nic z tego nie robił.
  • Odpowiedz
a trafi się ojciec mnie kochający, który nie będzie chciał płacić na swoje dziecko to co wtedy?

@MamByleJakiNick: To jest sprawa między matką a ojcem, dlaczego ma nas to w ogóle obchodzić?
  • Odpowiedz
@Khebib hmm,
A jak ktoś kogoś pobije to też państwo ma się nie wtrącać, bo to jest sprawa między agresorem a poszkodowanym? Przy kradzieżach ma się nie wtrącać?

Co z dzieckiem? Odsyłamy do domu dziecka jak matka nie chce sama wychowywać? To dla społeczeństwa będzie większe obciążenie niż nakazać płacić alimenty
  • Odpowiedz
@Satan_Was_a_Babyboomer: to ty nie rozumiesz że nie masz najmniejszych praw do żądania czegokolwiek co dotyczy ciała kobiety. Jedna pójdzie i zrobi aborcję. Druga będzie się bała - bo ryzyko komplikacji jest duże. A trzecia ze względu na światopogląd. Uj ci do tego co zrobi kobieta to zawsze będzie wyłącznie jej decyzja.

I dalej nie ogarniasz, że top ty coś zostawiasz jak nie chcesz płacić to sobie jaja podwiąż
  • Odpowiedz
I dalej nie ogarniasz, że top ty coś zostawiasz jak nie chcesz płacić to sobie jaja podwiąż

Nie masz najmniejszych praw do żądania czegokolwiek co dotyczy ciała mężczyzny ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@krytyk1205: Nikt (a przynajmniej ja w moich wypowiedziach) niczego nie żąda. Zwyczajnie ta hipotetyczna ustawa po prostu zrównywałaby szanse kobiet i mężczyzn, odciążyła budżet państwa może nawet zwiększyła dzietność. Dlatego powtarzam - chcesz wychować to rób to sama a
  • Odpowiedz
@JerryManson: a wiesz, czego w ogóle dotyczył głosowany wczoraj projekt ustawy, czy tylko tak szczekasz, żeby sobie poszczekać?

Dla Twojej informacji - obecnie w Polsce kobieta nie jest karana za przerwanie swojej ciąży. Jeżeli natomiast w przerwaniu ciąży pomoże jej partner (bo np. zamówi jej przez internet pigułki aborcyjne), to ponosi on odpowiedzialność karną. Projekt ustawy dotyczył właśnie dekryminalizacji pomocy w aborcji, ale niestety przepadł w głosowaniu.
  • Odpowiedz
  • 0
@MamByleJakiNick Ale co to za porównania z d--y? Typie XDDD

Wspólną decyzją o pożyciu i zrobienie dziecka, (czyli nie jest łamane żadne prawo) do pobicia gdzie masz na to paragrafy?

Typowe, proste rozumki rworza proste porównania, niekoniecznie zgodne z logiką.

Masz dwucyfrowe IQ czy co,?
  • Odpowiedz