Wpis z mikrobloga

Właśnie zdałem sobie sprawę ze skali upadku tego portalu.
Przecież jeszcze kilka lat temu każda matura to była ogólnowykopowa inba, z przeciekami tematów rozprawek i festiwalem zielonek zarejestrowanych prosto z Facebooka, którzy pod prawdziwym imieniem i nazwiskiem błagali o przecieki z durszlakami na głowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dzisiaj rano na mój wpis o przeciekach zareagowało zaledwie 4 niedobitków
Wykop kroczy ścieżką Joemonstera - rezerwat internetowych emerytów debatujących o polityce xD
#matura #matura2025 #wykop
Lolenson1888 - Właśnie zdałem sobie sprawę ze skali upadku tego portalu.
Przecież jes...

źródło: matura

Pobierz
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Przecież jeszcze kilka lat temu każda matura to była ogólnowykopowa inba

@Lolenson1888: Ten żart krąży w sieci od lat, jest dobrze znany i coraz rzadziej działa. Uczniowie są dziś znacznie bardziej świadomi, a szkoły regularnie ostrzegają przed podobnymi próbami wprowadzania w błąd.
  • Odpowiedz
  • 969
@Lolenson1888: a czego maja tu szukać roczniki '06 skoro po wejściu na mirko dostajesz na ryj politykę, ukraine i posty przegrywów?
To nie są interesujące treści dla nikogo w tym wieku
  • Odpowiedz
politykę, ukraine i posty przegrywów

@rol89: Treści o charakterze politycznym oraz toksycznym nie są wyświetlane użytkownikom, którzy nie są zalogowani.
  • Odpowiedz
To nie są interesujące treści dla nikogo w tym wieku

@rol89: ale jest fame mma i różne patusy i to już jest. Tylko młodsze pokolenie ma tik toka i bardzo niski czas skupienia, wolą inne platformy.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: no trudno żeby się łapali na bait który jest od lat. Dodatkowo nie zdziwię się jak takie konta z imieniem i nazwiskiem zakładają inne wykopki.
  • Odpowiedz
  • 83
@Lolenson1888: to nie tyle upadek portalu co młode pokolenie ma w tyłku takie strony. Oni teraz siedzą na tik-tokach, snapach, shortach, grupkach Facebookowych, i Messengerze. Co ambitniejsi udzielają się na discordzie. Serio, współcześni maturzyści mają ZEROWE pojęcie o ogólnym internecie i kompetencjach informacyjnych. Nawet zwykły windows przerasta ich poziom poznawczy bo mało który korzysta ze zwykłego komputera- ich życie kręci się dookoła komórki, a ci co grają w jakieś gierki
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: to dobrze, że coraz mniej ludzi się na to nabiera.
Co roku się dziwiłam, że ta sama śpiewka. Co roku "młodzi dorośli" z durszlakami na głowie. Zdaję sobie sprawę, że to inni maturzyści, ale Ci młodsi mogli się uczyć na błędach starszych - może w końcu to zrobili.

I też upraszam moich drogich wykopków o nie proszenie maturzystek o nudesy - jest to poniżej naszego poziomu. Jeszcze jakaś głupia
  • Odpowiedz
samo patusiarstwo i przegrywy się wyświetlają niezalogowanym, jebla idzie dostać... Ale nie powiem, bo podziałało i założyłem konto żeby te gunwa poblokować

@Konto4Czarnolisto: To prawda, też założyłam konto z tego powodu. Następnie okazało się że bez tych treści portal jest praktycznie martwy xd
  • Odpowiedz
@Lolenson1888 Popatrz na mirko kilka dnich nie zaglowany. Tresci jakie zobaczysz ostatnio to:
Nieruchomosci, podatek katastralny
Wybory/bekazkonferacji itd. No duzo polityki
F1/FAMEMMA
I nowosc od kilku tygodni jakies oszolomy z Marksem na avatarach wklejaja cos ze chca komunizm wprowadzic.

Teraz wyobraz sobie ze wchodzisz na taki portal masz nawet nie wiem 35 lat i widzisz strone gdzie jacys komunisci sie kloc o podatki 90% chcialbys miec tu konto? Zostali ci co
  • Odpowiedz