Wpis z mikrobloga

Kiedyś pracując nad oprogramowaniem pewnego urządzenia zrobiłem pewien błąd, który spowodował że napieprzało ono z częstotliwością ułamka sekundy SMSy. Zanim zostało wyłączone to naleciało co najmniej kilka tysięcy. Telefon nie nadążał więc zablokowałem numer by te SMSy mi nie schodziły bez przerwy. Od tego czasu minęło półtora roku i nadal jak odblokuję numer to po chwili zaczynają masowo schodzić bez przerwy SMSy, przez co karta SIM stala się dla mnie bezużyteczna bo nawet nie jestem w stanie odebrać aktualnych SMSów. Są tak jakby zakolejkowane gdzieś u operatora i po odblokowaniu jedynie przez kilka minut mam spokój a potem zaczyna się spam. Ktoś wie jak to działa i czy jest jakaś możliwość wyczyszczenia tej kolejki?

#gsm #iot #embedded #telefony
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@murdoc Xiaomi, spam się blokuje bez problemu. Chodzi o to że nie wiem co zrobić by przestały nowe przychodzić po odblokowaniu (nowe czyli te sprzed roku)
  • Odpowiedz
  • 0
ciekawe w sumie jaką ofertę na te SMSy mają w pracy. Ale nikt uwagi nie zwrócił. Kiedyś tylko kolega napstrykał w godzinę SMSów na 2 tysiące a u mnie podejrzewam że poszło ich dużo więcej ( ͜͡ʖ ͡€)
  • Odpowiedz
@zarowka12: z jednego numeru w tak krótkim czasie? A w taki sposób możesz zablokować np jakiś numer ważny, centrum kryzysowe, dyspozytor energetyczny. Nawet że względów bezpieczeństwa powinno się coś takiego ucinać.
  • Odpowiedz
@zarowka12: rcb jest wysyłane inną drogą. A tutaj masz jednego numeru na jeden numer. Wyobraź sobie, że poleciało to na numer straży miejskiej gdzie zgłasz się przez SMS problemy.
  • Odpowiedz