Aktywne Wpisy
Recker1 +18
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
stanley___ +9
#pytanie
Napisała do mnie dziewczyna kolegi (obecnie przechodzą kryzys) z zapytaniem czy bym nie chciał z nią pojechać na kilka dni w góry. Jej wujek ogarnie nam domek.
W sumie to myślałem nad jakimś krótkim wyjazdem regeneracyjnym ale nie miałem z kim. Tylko teraz pojawia się pytanie czy oby na pewno byłoby to w porządku wobec kolegi. Co o tym myślicie?
Nawet jej nie dotknę.
Napisała do mnie dziewczyna kolegi (obecnie przechodzą kryzys) z zapytaniem czy bym nie chciał z nią pojechać na kilka dni w góry. Jej wujek ogarnie nam domek.
W sumie to myślałem nad jakimś krótkim wyjazdem regeneracyjnym ale nie miałem z kim. Tylko teraz pojawia się pytanie czy oby na pewno byłoby to w porządku wobec kolegi. Co o tym myślicie?
Nawet jej nie dotknę.
źródło: temp_file1252786484093219342
Pobierz

Czy jest jakiś kalkulator dzięki któremu wyliczę wynajem vs kredyt hipoteczny? Przy takich bazowych założeniach ile płacę obecnie z mediami na wynajem vs ile bym miał raty + media.
Bierzesz wynajem i albo wartość mieszkania + 10%, aby całość raty zauważyć albo 10% wkładu własnego i liczysz ił być śmiał z lokaty/obligacji i porównujesz.
Masz tutaj porównywarkę.
https://kalkulator-kredytowy.azurewebsites.net/?kwota=500000&okres=360&WIBOR=5.86&mar%C5%BCa=2&typRat=sta%C5%82e
Tylko nie licz czynszu i mediów bo to płacisz w obu przypadkach.
Na górze ustawiasz kredyt, a na dole wynajem, kwota oszczędności, oprocentowanie i wkład własny a także wartość nieruchomości po deklarowanym czasie
źródło: pasti i betonowe złoto
Pobierz