W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 6 osób.
106 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji. 112 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji. 6 osób zmarło w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyło.
Czyli w trakcie wakacji w 112 wypadkach zginęło w sumie 118 osób.
W poprzednim roku statystyki po 18. dniu wakacji wyglądały następująco:
Rok temu: 5 wypadków / 5 ofiar śmiertelnych w ciągu ostatniej doby 94 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji 98 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji
Ponadto z wczoraj: 421 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących w ciągu ostatniej doby co daje 5.187 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących od początku wakacji
72 wypadki drogowe w ciągu ostatniej doby co daje 1.307 wypadków drogowych od początku wakacji
79 rannych w wypadkach w ciągu ostatniej doby co daje 1.463 rannych w wypadkach od początku wakacji
Utonięcia: 1 utonięcie w ciągu ostatniej doby 44 utonięcia od początku wakacji
@wezsepigulke: o policjancie na ROWERZE nic nie wspomniałeś? Może też trening robił w ciasnych gatkach, to wiesz, warto by było wspomnieć i pospekulować w komentarzach kąśliwie. Kurczę dziwne, bo ostatnio taki szybki byłeś z tym. Może chociaż jakiś ironiczny komentarzy o potrąconym pieszym, który prawidłowo przechodził przez przejście? A może się nie rozglądał i mu się należała śmierć? Na pewno widziałeś pieszych co o----------i jakiś głupi szajs. Przecież wiadomo, kierowcy
@Salido: 1. Brak danych 2. Kierowca do uśpienia. Dobry przykład by nie zakładać że ktoś się zatrzyma, póki się nie zatrzyma. 3. Z------------o 4. "MUWIE CI MORDO PO CO MI PASY" 5. Z------------o,
oprócz jego żony, która zginęła na miejscu. Siedziała z tyłu i miała nogi założone na górze przedniego fotela
@birdol-mustato: czekaj zaraz bo cos dziwnego tu zaszło, podczas jazdy trzymała nogi nad głową kierowcy? Albo nad jego ramionami? I innym to nie przeszkadzało?
@grand_khavatari: nie widziałeś nigdy ludzi, którzy trzymają nogi na podszybiu na poduszce powietrznej, albo jednej nogi wystającej przez otwarte okno? Ludzie potrafią naprawdę dziwnie usadowić się w samochodzie i nie zdają sobie sprawy co się stanie z ich ciałem, gdy dojdzie do zderzenia. Ta miała nogi na górze siedzenia kierowcy. Nie wiem dokładnie jak to wyglądało, bo mnie w tym aucie nie było, ale pewnym jest, że gdyby siedziała normalnie
@KomendaGlownaPolicji: @birdol-mustato: Jakimi gruzami jeździcie, że nie piszczą po chwili o niezapiętych pasach? Wiem o istnieniu zaślepek, ale nie widziałem, żeby używał tego ktoś inny niż instruktor nauki jazdy. Dlaczego facet miałby ich nie zapiąć, gdy prowadzi jego żona?
3. Podkarpackie. Wypadek na ul. Batorego w Rzeszowie. Kierujący motocyklem marki Honda, najprawdopodobniej stracił panowanie nad pojazdem, uderzył w krawężnik, a następnie w słup oświetleniowy. Niestety mimo reanimacji życia mężczyzny nie udało się uratować. W wypadku zginął 22-letni rzeszowianin.
@Salido: Wtf? Gdzie on tak się tam tak rozpędził i to w środku dnia? Wołam ludzi, którzy komentowali m.in. to @WarszawskiRozpylacz @tellet
@lycaon_pictus jak to gdzie, przecież tam pod przejazdem kolejowym masz 400 metrów prostej, a zaraz za nią jebicki zakręt, przed którym jest przejście dla pieszych i przejazd rowerowy. Zgaduje że zaczął hamować przed zakrętem i stracił panowanie.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 6 osób.
106 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
112 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
6 osób zmarło w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyło.
Czyli w trakcie wakacji w 112 wypadkach zginęło w sumie 118 osób.
W poprzednim roku statystyki po 18. dniu wakacji wyglądały następująco:
Rok temu:
5 wypadków / 5 ofiar śmiertelnych w ciągu ostatniej doby
94 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji
98 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji
Ponadto z wczoraj:
421 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących w ciągu ostatniej doby co daje
5.187 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących od początku wakacji
72 wypadki drogowe w ciągu ostatniej doby co daje
1.307 wypadków drogowych od początku wakacji
79 rannych w wypadkach w ciągu ostatniej doby co daje
1.463 rannych w wypadkach od początku wakacji
Utonięcia:
1 utonięcie w ciągu ostatniej doby
44 utonięcia od początku wakacji
UWAŻAJCIE NA SIEBIE!
i na debili na drodze
źródło mapy
interaktywna mapa
DLACZEGO MAPA PODZIELONA JEST W TEN SPOSÓB
źródło dodatkowych statystyk
źródło statystyk o utonięciach
-------
Jeżeli podoba Ci się to co robię, to możesz postawić mi wirtualną kawę. buycoffee.to/salido Dziękuję!
#smiertelnewypadki
Lepiej zapiąć oczywiście, ale to demonizowanie nie zapinania pasów to trochę przesada tak samo jak demonizowanie jazdy po jednym piwie.
@DzikuDziczyzna: Mój najlepszy przyjaciel z dzieciństwa tak robił. Brakuje mi Grubasa.
1. Brak danych
2. Kierowca do uśpienia. Dobry przykład by nie zakładać że ktoś się zatrzyma, póki się nie zatrzyma.
3. Z------------o
4. "MUWIE CI MORDO PO CO MI PASY"
5. Z------------o,
@birdol-mustato: czekaj zaraz bo cos dziwnego tu zaszło, podczas jazdy trzymała nogi nad głową kierowcy? Albo nad jego ramionami? I innym to nie przeszkadzało?
Ludzie potrafią naprawdę dziwnie usadowić się w samochodzie i nie zdają sobie sprawy co się stanie z ich ciałem, gdy dojdzie do zderzenia.
Ta miała nogi na górze siedzenia kierowcy. Nie wiem dokładnie jak to wyglądało, bo mnie w tym aucie nie było, ale pewnym jest, że gdyby siedziała normalnie
@wezsepigulke: Będzie dzisiaj. Jeśli wypadek jest w godzinach wieczornych, to policja czasem raportuje go następnego dnia.
@Salido: Wtf? Gdzie on tak się tam tak rozpędził i to w środku dnia? Wołam ludzi, którzy komentowali m.in. to @WarszawskiRozpylacz @tellet