Wpis z mikrobloga

@Jestem_Tutaj: producent przewidział tylko kąt 60', otwiera się mocniej bo tam jest dostęp do śruby jeżeli się nie myle. Jaki to jest rower? Bo jak jakiś treking gdzie cały nacisk jest na siodełko a kierownica służy tylko do skręcania to się nic nie stanie. Działkowcy 100kg+ tak jeżdżą latami i nic się nie dzieje ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale jak to mtb/fitnes/cross gdzie opierasz się na
  • Odpowiedz
  • 0
@GrubyKociol trekking, rzadka jazda głównie ścieżkami asfalt/kostka/szutrowa, 80 kilo here, no nic wrócę na 60 stopni i ewentualnie sobie jeszcze siodełko trochę obniżę i samą kiere we własnej osi "podniosę" bo k-----s nadgarstki bolą po jeździe ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Jestem_Tutaj: Zostaw jak ci wygodnie, po co się męczyć. Obniżysz siodełko to ci w kolana pójdzie.
Jak strzeli będziesz się martwił ale raczej nie strzeli. A jak strzeli to wtedy pokombinujesz.
W razie czego to jest tania część
  • Odpowiedz
  • 1
@qbik nie wiem jaki błąd popełniłem przy zakupie, nie wziąłem byle pierwszego z marketu tylko poszedłem do sklepu rowerowego i dobrali mi rozmiar, na razie wróciłem na "60" i delikatnie obniżyłem siodełko bo w sumie deczko za wysoko miałem, zobaczę przy kolejnej przejażdżce ()
  • Odpowiedz
@Jestem_Tutaj: z tym dobieraniem rozmiaru to jedno, bo w sklepie może być wygodnie a praktyka i dupogodziny za kierą na różnych nawierzchniach do tego to co innego.
Tak jak powyżej było napisane - jeżeli nie obciążasz kiery masą swojego ciała jakoś wybitnie albo wyczynowo to nic się nie powinno stać.
Ta podziałka i tak jest po to aby móc się zorientować mniej więcej gdy się reguluje różne ustawienia nachylenia.
Najważniejsze,
  • Odpowiedz