Wpis z mikrobloga

Wiem, że od słynnego posiedzenia sejmu, gdzie była omawiana sprawa flipperów, minął już tydzień.

Ale cały czas nie mogę dojść do siebie po wypowiedzi Jachiry.

Byłam w stanie zaakceptować, że ma takie zdanie o flipperach. Co prawda, ch*jowo, bo nawet Konfa dała jej owacje, no ale okej.
Jednak zaczęła mnie zastanawiać inna rzecz. Mianowicie ile Jachira zapłaciła za swoje mieszkanie od flippera, którym jest zachwycona (wypowiedź utrwalona na sprawozdaniu stenograficznym).

I teraz tak.
W oświadczeniu majątkowym widnieje, iż Jachira posiada 3 mieszkania.
1. o wartości 330tys zł
2. o wartości 600tys zł
3 o wartości 840tys zł (zakup nieruchomości ze środków sprzedaży nieruchomości przysługującej z tytułu dziedziczenia)

Wychodzi na to, iż Jachira musiała kupić mieszkanie 1 i 2 za swoje pieniądze.
Fajnie. Tylko, że jej dochód z tytułu bycia posłanką wynosi niecałe 200k rocznie - do tego dochodzi jeszcze kasa za wynajem jednego z mieszkań, które posiada. Jachira jest posłanką od 5 lat, więc nawet jeśli jej dochód wynosił te 200k rocznie, to i tak nie byłaby w stanie kupić tych mieszkań za te pieniądze, bo to oznaczałoby, że musiałaby wydać na nie absolutnie wszystkie pieniądze z pensji. Nie miałaby więc pieniędzy na życie/rachunki etc.
Jedyne zobowiązanie w oświadczeniu to kredyt konsumencki - akutalnie do spłaty ma ok. 27tys zł.
Z informacji jakie znalazłam, to jej stan cywilny to wolny, więc nieruchomości nie pochodzą raczej od ewentualnego męża.

Nasuwa mi sie pytanie, skąd ona miała ten niecały 1mln pln na dwa mieszkania?
Zanim została posłanką, zajmowała się aktorstwem, jednak Wikipedia mówi o jakiś epizodycznych rolach w serialach. Ma też kanał na YT, jednak ma zaledwie 10.5tys subskrybcji i nie prowadzi go aktywnie od kilku lat, więc raczej na kasę z reklam też nie ma co liczyć.

Wytłumaczcie mi wykopki, jak to możliwe, bo może ja czegoś nie rozumiem...

#sejm #nieruchomosci #flipmieszkania #jachira #drama #afera #csiwykop #polityka
Mrita - Wiem, że od słynnego posiedzenia sejmu, gdzie była omawiana sprawa flipperów,...

źródło: jachira

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
@Mrita: najlepiej jak semeniuk patkowska mieć pensje sejmową i być zatrudnioną w KPRM a na koniec w oświadczeniu majątkowym pokazać że się ma 0zł oszczędności, żadnego samochodu ani nieruchomości...
  • Odpowiedz