Aktywne Wpisy

WykopX +255
Pan @berito - autor #aferaczkoladowa zrobił rozdajo na 10 przekrojonych czekolad. Wpis mimo kilku tysięcy plusów został usunięty, a tu jest dowód, że akcja się odbyła:
🍫 https://wykopx.pl/wpis/78707185/rozdajo-do-wygrania-10-czekolad-wedla
Co ciekawe 10 dni wcześniej (16 października) pytał, czy można mrozić czekoladę ( ͡° ͜ʖ
🍫 https://wykopx.pl/wpis/78707185/rozdajo-do-wygrania-10-czekolad-wedla
Co ciekawe 10 dni wcześniej (16 października) pytał, czy można mrozić czekoladę ( ͡° ͜ʖ
źródło: 0575723441154f4165cc5bc4e39bac8975578777c48f48282ccba71b759f0786
Pobierz
MG78 +715
Dziś zamykam przedsprzedaż mojej książki Zrozumieć Ramen, z tej okazji rozdajo.
Przedmiotem rozdajo jest fizyczny egzemplarz mojej książki Zrozumieć Ramen, nad którą intensywnie pracowałem przez ostatnie kilkanaście miesięcy. Książkę można zamówić na topgar.pl, gdzie znajdziecie też przykładowe strony czy spis traści oraz na Allegro.
Dziś o 23:59 oficjalnie zamykamy przedsprzedaż. W najbliższy poniedziałek książka zostanie wysłana, a od wtorku 5 listopada powinna zacząć pojawiać się
Przedmiotem rozdajo jest fizyczny egzemplarz mojej książki Zrozumieć Ramen, nad którą intensywnie pracowałem przez ostatnie kilkanaście miesięcy. Książkę można zamówić na topgar.pl, gdzie znajdziecie też przykładowe strony czy spis traści oraz na Allegro.
Dziś o 23:59 oficjalnie zamykamy przedsprzedaż. W najbliższy poniedziałek książka zostanie wysłana, a od wtorku 5 listopada powinna zacząć pojawiać się
źródło: 23d1c538ce7ae9c232f2288988e0486192dbc9029e6010a493d1c61182aa240f
Pobierz

źródło: 8vs5xm
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzco najwięcej zmieniło?
- najpierw ponownie przegłosowany pakiet dla Elona, po tym jak głupia pani sędzina unieważniła go za pierwszym razem (sprawa w toku, ale to było niczym wotum zaufania dla Elona, że shareholderzy po fakcie, nadal chcą mu ten pakiet przyznać... a w teorii mogli by go wyrolować)
- dużo lepsze wyniki za Q2
- progress z FSD
źródło: Screenshot 2024-07-03 at 12.27.57
Pobierz@DJ007: według mnie jednym z fundamentalnych błedów jest myślenie o wartości swojej inwestycji, zamiast o wartości firmy.
Firmę w którą inwestujesz a tym bardziej "akcje tej firmy"... g---o interesuje,
W dużym uproszczeniu, jeżeli chodzi o to w jakim momencie wzrostu firmy jesteśmy... to moim zdaniem wygląda to tak, jak na tym memie, ale zamieniłbym miejscami FSD&Robotaxi z Tesla Energy:
źródło: GRfddzuXIAAcGt9
Pobierz@anonimowy_programista: Pełna zgoda. Ja jednak jestem zwolennikiem podejścia, w którym wycena i bieżąca sytuacja w spółce mają bardzo różny timing. Czyli, że siedząc na grzanym papierze wyjście powinno być raczej na hajpie
jest dużo racji w tym co mówisz.
Od 2016 roku (od mojej wycieczki do Oslo, gdzie na osiedlach widziałem pełno elektryków ładujących się ze zwykłych latarni) byłem przekonany, że szybka elektryfikacja automotive to tylko kwestia czasu. Zacząłem inwestować w 2019 roku widząc niesamowitą dysproporcje pomiędzy tym co twierdził rynek... że Tesla zbankrutuje.. a tym, co sądze ja, że to jest prawie pewne.
Ostatecznie
@anonimowy_programista: Tu chyba przebiega najwyraźniejsza granica pomiędzy moim, a Twoim podejściem. Ja uznaję, że nie wiemy co ostatecznie rynek zdążył już wycenić, a czego nie, bo to opiera się głównie intuicj/czuju/educated guess, ale nigdy nie bazuje na pewności. Mój nos
@DJ007: disclaimer. IMO, Tesla ma największe szanse jeżeli chodzi o autonomiczny transport.
Jeżeli chodzi o robotyzację to Tesla ma dużo przewag po stronie produkcyjnej, ale jeżeli chodzi o innowacje, to masę startupów robi świetne postępy. Z chęcią bym się zdywersyfikował na inne firmy... problem w tym, że wszystkie inne są prywatne. Ale w taki Robo ETF... to z