Aktywne Wpisy
paczelok +9
Ile jest
- 15 18.5% (107)
- 17 28.3% (164)
- 60 3.5% (20)
- 70 6.9% (40)
- 25 35.2% (204)
- 16 7.6% (44)
ce666e427a +133
Kilka dni temu zdechł mi ptasznik. Była to Lasiodora parahybana/ptasznik olbrzymi. Samica urodzona we wrześniu 2009 roku, w momencie śmierci miała około 14 lat i 9 miesięcy. Wczoraj znalazłem martwe cialo, zdechła przez problemy podczas wylinki. Nie wyszła poprawnie ze starej wylinki i coś jej się stało z odwłokiem. Nie wiem która to była wylinka bo przestałem liczyć w 2011 roku gdy było to już L12.
Żyła dłużej niż niejeden pies.
RIP in Peace 09.2009-06.2024 [*]
W
Żyła dłużej niż niejeden pies.
RIP in Peace 09.2009-06.2024 [*]
W
#nieruchomosci
To co się dzieje na parkingach w blokach to kwintesencja januezostwa i dziadostwa polaczków cwaniaczków, którzy jak zaproszą swoją rodzinę knurów to muszą zaparkować w mieszkaniu, bo korona z głowy spadnie jak Janusz z Grażyna będą musieli do brajanusza podejść 800 metrów
Się kupuje drugie miejsce, albo pod chmurką albo jest się dziadem i rodzina parkuje 10 skrzyżowań dalej
@MonsterKill: Samodzielne założenie blokady przez właściciela terenu lub też samodzielne odholowanie pojazdu naruszałoby prawa właściciela pojazdu i mogłoby narazić właściciela terenu na odpowiedzialność cywilną. Zgodnie bowiem z art. 64 ust. 3 Konstytucji RP, własność może być ograniczona tylko w drodze ustawy i tylko w zakresie, w jakim nie narusza ona istoty prawa własności. Niewątpliwie jednym z podstawowych atrybutów prawa własności jest uprawnienie do nieskrępowanego korzystania
@onomatopejusz @MonsterKill @affairz Pięciu do komentowania a braku tablicy nikt nie zauważył. Auto stoi w garażu żeby sprawdzić czy nikt go nie szuka. Jutro będzie stało w lesie albo jakiejś dziupli.
W lambo i innych ferrari montują zazwyczaj tylko z tylu
Ja tylko napisałem co zaobserwowałem w WAWA.
Niejednokrotnie widziałem sportowy wóz bez przedniej rejestracji.
Widocznie mandat dla nich to na tyle drobne, że mają wysrane
no widzisz i mogles grzeczneij zwrocic uwage. Kazdy sie moze pomylic tak jak ty z twoim domyslem z dupy xD
Jeśli osiedle lub sam parking są właściwie oznakowane, właściciel prywatnego miejsca parkingowego może zgłosić jego zajęcie Straży Miejskiej lub Policji. W rezultacie pojazd osoby parkującej wbrew zakazowi może zostać odholowany na koszt właściciela. Za zajęcie cudzego miejsca
bo mam 2 miejsca garazowe i jakos nigdy nie mialem takiej akcji zebym zapomnial ktore to moje i stanal gdzie indziej :).
@massh: są inwestycje w których regularnie parkują typy z taką demencją że chyba za każdym razem zapominają które miejsce należy do nich (a tak naprawdę to żadne)