Wpis z mikrobloga

Jakieś teorie dlaczego każdy businessman w Kambodży otwiera "dużą" gastronomię? W Polsce jak ktoś ma hajs i sobie wymyśli że będzie prowadził firmę ale nie ma pomysłu to otwiera się Żabkę albo budę z kebabem/burgerami a w Kambo ambicje na co najmniej gwiazdkę Michelin xD o braku $$$ i pracofobii z litości nie wspominam
#raportzpanstwasrodka
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Meserole a co innego może zwykły człowiek otworzyć? Serwis komputerowy? Garaż pod skutery? Szyc ubrania? Gastro to taki uniwerek - jak nikt nie wpadnie to samemu można zjeść ;)
Podobno nie opłaca się gotować w domu :)

Jak oglądam kuchenne rewolucje to wiele osób odpowiada: to moje marzenie, nic nie wiem ale mam pieniądze, nawet nie jem co gotują, ufam szefowi kuchnii ani nie odwiedzilem podobnej knajp a menu to wszystko
  • Odpowiedz
  • 1
Szyc ubrania? Gastro to taki uniwerek - jak nikt nie wpadnie to samemu można zjeść ;)


@Chilli_Heatwave: no tak ja to rozumiem tylko po c--j pchają się w "restauracje" zamiast otworzyć przysłowiową bude z kebabem
  • Odpowiedz