Wpis z mikrobloga

@staryalkus skoro to Apple to jest Apple proraw więc powiedzmy że jest w Samsungu chyba tez. Ikony widgety są na niektych aplikacjach wrozumiem że na WP wszystkie apki były widgetami? Nie wiem jak jest w androidzie ale chyba są. Continuum masz w Samsungu jako dex
  • Odpowiedz
@PrinceAnon:
- s-------y system powiadomień (w porównaniu do Androida)
- brak jednolitego gestu zamknięcia/cofniecia; upośledzona klawiatura, która ma cyfry i znaki interpunkcyjne schowane, brak np long pressa
- ustawienia aplikacji, których część jest w ustawieniach telefonu a część w aplikacji
- brak możliwości ułożenia ikon aplikacji po swojemu (tak wiem, że to się zaraz zmieni, ale to tylko potwierdza fakt, że system jest zdupcony)
- nawet te słynne magiczne funkcje jak np AirDrop zacinały
  • Odpowiedz
bateria

@panie-co-pan: śmiechu warte. Paździerz a nie bateria, takiej c-----y to świat nie widział i w sumie tęsknie za moim ip14pro ktory chodzil i trzymal az milo, a te z------a 15pro to skecz i czas pracy 1,5 dnia przy lezeniu na biurku
  • Odpowiedz
@pppiotr: wiesz co, ja miałem S23 i Pixela 8, oba telefony średnio leżały w dłoni i były śliskie + Samsung ma ostre krawędzie, a ja nie noszę telefonów w żadnym etui bo nie lubię. Dodatkowo Pixel 8 ma aparat, który czasem zrobi wybitne zdjęcie, a czasami nie jest w stanie np złapać ostrości (np jak musi się zfocusować na jakimś ciemniejszym elemencie) i często wydawało mu się, że ma zrobić
  • Odpowiedz
@pppiotr: z tym aparatem to się zgodzę - zdjęcia są w naprawdę dobrej jakości, ale co z tego jak kolory są brzydkie i często pojawia się ziarno :/ jestem w stanie uwierzyć, że zdjęcia z 4a podobały Ci się bardziej. Jak chodzi o baterię to według mnie jest na zbliżonym poziomie do S23, lub nawet minimalnie lepsza w 15 pro. Ale ja nie jestem jakimś heavy userem, więc nie polegałbym
  • Odpowiedz