Wpis z mikrobloga

@sliti666:

Dzisiaj odkryłem


kiedyś odkryjesz przyprawy i zauważysz że zamiast kostki rosołowej można sypnąć soli, curry, papryki / cokolwiek w proszku i też będzie dobre, a bez całej kostko-rosołowej chemii (i ochydnego smaku, ale to już co komu smakuje)
  • Odpowiedz
@sliti666: spróbuj tego, ja to robię w dużej patelni lub woku:
chude mięso mielone z szynki podsmażasz na niewielkiej ilości oliwy razem z cebulką, posiekana młoda kapustą, solą, czosnkiem i dużą ilością pieprzu.
W między czasie gotujesz normalnie ryż , ewentualnie możesz użyć już ugotowanego ryżu.
Gdy mięso już będzie gotowe , dodajesz troche wody, żeby się nie przypaliło, porządnie mieszasz, przykrywasz i dusisz na małym ogniu żeby kapusta zmiękła.
  • Odpowiedz